Lenkijos laisvės kovotojas L. Walesa nedalyvaus susitikime su popiežiumi Pranciškumi

  • Teksto dydis:

Garsusis Lenkijos kovotojas už savo tėvynės laisvę Lechas Walesa (Lechas Valensa) trečiadienį pareiškė nedalyvausiąs susitikime su popiežiumi Pranciškumi, nes kvietimą iš prezidento ir vyskupijos gavęs per vėlai.

„Nebegaliu pakeisti savo planų“, parašė savo paskyroje feisbuke pamaldus katalikas L.Walesa, dar pridurdamas, kad turi iš anksto planuotą kitą susitikimą už 300 kilometrų nuo Čenstakavos, kurią Pranciškus aplankys ketvirtadienį.

L.Walesa dar feisbuke pateikė prezidento ir vyskupijos atsiųstus kvietimus, kurie buvo gauti antradienį.

Prezidentas Andrzejus Duda (Andžejsu Duda) yra glaudžiai susijęs su valdančiąja partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), kuriai vadovauja Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis), seniai aršus L.Walesos kritikas.

J.Kaczynskis abejoja L.Walesos vaidmeniu, kai buvo deramasi dėl taikaus perėjimo iš komunistinio režimo į demokratinį kapitalistinį Lenkijoje 1989 metais.

Daugelio istorikų nuomone, būdamas profesinės sąjungos „Solidarumas“ lyderiu, L.Walesa anuomet buvo pagrindinė figūra tame pereigos procese.

Tuo tarpu J.Kaczynskis tvirtina, kad jis ir jo brolis Lechas Kaczynskis taip pat prisidėjo prie „Solidarumo“ pergalės prieš komunizmą.

Tad L.Walesos santykiai su J.Kaczynskiu, PiS partija ir prezidentu A.Duda yra įtempti arba net sarkastiški.

Laivų statyklos elektrikas L.Walesa pelnė Nobelio taikos premija 1983 metais už vadovavimą „Solidarumui“.

1985 metais jis tapo pirmuoju demokratiškai išrinktu Lenkijos prezidentu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Džoną Kerį į Prezidentus !

leta

leta portretas
stas-bet mes su lenkais kraujo ir dvasios broliai!myliu slektas- musu brolius-lenkus mes apsoliuciai identiski su tais kaimynais,broliais pusbroliais saunus zmones lenkai.myliu ir savo lietuvaicius,mes nedidele tauta ir viska ziurime nepatikliai su baime...o lenkai musu artymiausi ir giminingiausi kaimynai!

stas

stas portretas
SLEKTA issidirbineja ,koks as svarbus SLEKTA visada liks SLEKTA
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių