B. Komorowskis pripažino savo pralaimėjimą rinkimuose

  • Teksto dydis:

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis) sekmadienį vėlai vakare pripažino savo pralaimėjimą prezidento rinkimuose.

Tai jis padarė praėjus vos kelioms minutėms po to, kai balsavusių apklausos parodė, kad jį įveikė mažai žinomas konservatorių opozicijos kandidatas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

Lenkijos prezidento rinkimus laimėjo konservatyvios opozicijos kandidatas Andrzejus Duda (Andžejus Duda), itin įtemptoje kovoje įtikinamu atotrūkiu įveikęs dabartinį valstybės vadovą, centristą Bronislawą Komorowskį (Bronislavą Komorovskį), rodo nacionalinio transliuotojo TVP paskelbta balsavusiųjų apklausa.

Kaip parodė šios apklausos duomenys, 42 metų konservatyvios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) kandidatas A.Duda laimėjo 53,47 proc. balsų, o B.Komorowskis liko antroje vietoje su 47 proc. rinkėjų parama.

Rinkimai pavėlinti 90 minučių

Lenkijos pareigūnai pranešė, kad prezidento rinkimuose dalyvavusių žmonių apklausų paskelbimas yra atidedamas 90 minučių, ir jų rezultatai bus paskelbti 22 val. 30 min. vietos (23 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Toks sprendimas buvo priimtas dėl vienos pagyvenusios rinkėjos mirties rinkimų apylinkėje vakarinėje Lenkijoje. Dėl šio incidento rinkimų apylinkė kurį laiką buvo uždaryta, o įstatymas numato, kad balsavietė tokiu atveju turi veikti ilgiau tiek laiko, kiek neveikė.

Balsavusiųjų apklausos negali būti skelbiamos, kol neužsidaro visos rinkimų apylinkės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių