Lenkijos televizijos „Belsat“ biure Minske atliekama krata

  • Teksto dydis:

Baltarusijos žurnalistų asociacija (BAŽ) antradienį pranešė, kad Lenkijos televizijos „Belsat“ biure Minske atliekama krata, o pareigūnai informavo, kad šių veiksmų imtasi tiriant vieną bylą dėl šmeižto.

„Į televizijos „Belsat“ biurą Minske atėjo milicininkai ir atlieka kratą. Yra Tyrimų komiteto nutarimas kratai atlikti“, – rašoma BAŽ pranešime. 

Baltarusijos tyrimų komitetas vėliau informavo, kad krata atliekama tiriant baudžiamąją bylą dėl šmeižto.

„Tyrimų komitetas tiria baudžiamąją bylą... iškeltą Minsko prokuratūros dėl televizijos „Belsat“ paskelbtų šmeižikiško pobūdžio prasimanymų“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė agentūros atstovas Sergejus Kabakovičius.

Pasak jo, atliekant tyrimą buvo surinkta duomenų, kur yra kompiuterinė technika, kuria naudojantis veikiausiai buvo sąmoningai paskleista melaginga informacija.

S. Kabakovičius pridūrė, kad tiriant šią bylą anksčiau buvo apklausta „Belsat“ atstovų.

„Belsat“ – baltarusių kalba transliuojanti palydovinė televizija. Ji buvo įsteigta pagal Lenkijos užsienio reikalų ministerijos ir Lenkijos visuomeninės televizijos (TVP) susitarimą.

2014 metais Baltarusijos Aukščiausiasis Teismas įpareigojo lenkų televiziją nebenaudoti prekės ženklo „Belsat“ vykdant transliacijas šalies teritorijoje.

Televizija nėra akredituota Baltarusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių