L.Linkevičius: Rusijoje opozicija turės atlaikyti terorą ir psichologinį spaudimą

  • Teksto dydis:

Rusijoje po vieno iš opozicijos lyderių Boriso Nemcovo nužudymo paaiškės, ar laimės baimė ir teroras, ar valdžios kritikams visgi pavyks atlaikyti spaudimą, mano Lietuvos užsienio reikalų ministras. Pasak Linko Linkevičiaus, išvadų dėl B.Nemcovo nužudymo kol kas daryti dar negalima, tačiau kyla sąsajos su kitomis Kremliui nenaudingų asmenų mirtimis.

„Tas smūgis Rusijos opozicijai apskritai yra noras įbauginti ir dabar visi stebės, kas iš tikrųjų laimės: baimė ir tas teroras, kuris šiuo metu vyksta, ar vis tik opozicija sugebės atlaikyti didelį psichologinį spaudimą“, - BNS sakė L.Linkevičius.

Anot jo, kol kas išvadų dėl B.Nemcovo nužudymo daryti negalima, tačiau jo mirtis kelia sąsajų su kitų Kremliui nenaudingų žmonių mirtimis.

„Kai kurie mėgina drąsiai ir aiškiai kalbėti, bet mes visi matome, kuo tai baigiasi. Žinoma, anksti daryti kokias nors išvadas, kiekvienas toks tragiškas įvykis reikalauja kruopštaus ištyrimo, bet nejučia pradeda prisiminti ir nenaudingų ir pavojingų Kremliui žūčių - kaip Aleksandro Litvinenkos Londone, arba Sergejaus Magnickio byla. Nori nenori šis nužudymas bus traktuojamas irgi taip, nes B.Nemcovas buvo vienas iš tokių aktyviausių protesto akcijų organizatorių, dalyvių“, - aiškino ministras.

L.Linkevičius asmeniškai buvo susitikęs su B.Nemcovu ir teigė, kad jis sudarė gerai informuoto žmogaus įspūdį, kuris teigiamai atsiliepdavo apie Lietuvą ir mėgo gyvenimą.

„Jis šiaip labai linksmas, gero būdo, gerai informuotas apie situaciją, matyt, kaip dirbęs premjero Vyriausybėje, jis išlaikė daug šaltinių. Labai gerai visada atsiliepdavo apie Lietuvą, tai toks žmogus, kuris, man atrodo, mėgo gyvenimą“, - pasakojo L.Linkevičius.

B.Nemcovas penktadienį vakare nušautas Maskvos centre. Pirminiais duomenimis, prie B.Nemcovo privažiavo baltas automobilis, iš kurio buvo paleisti keturi šūviai, po to mašina dingo.

Pastarąjį kartą B.Nemcovas Lietuvoje lankėsi šių metų sausio viduryje ir dalyvavo Trakuose bei Vilniuje vykusiuose „Sniego“ ir Vilniaus intelektualų forumo susitikimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OGO

OGO portretas
NU IR KVAILAS SNUKIS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių