Londonas: Skripalių apnuodijimu įtariamų vyrų interviu yra melas ir įžeidimas

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija ketvirtadienį pavadino „įžeidžiamu“ per Rusijos televiziją parodytą interviu su dviem vyrais, kuriuos Londonas kaltina buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio apnuodijimu Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga.

„Melas ir akivaizdūs prasimanymai šiame interviu, duotame Rusijos valstybės finansuojam televizijos kanalui, yra įžeidimas visuomenės intelektui“, – pareiškė vienas Britanijos premjerės Thersos May (Terezos Mei) atstovas.

„Dar svarbiau, kad jie yra itin užgaulūs šios baisios atakos aukoms ir jų artimiesiems. Deja, būtent to ir laukėme“, – pridūrė jis.

„Neteisėtas cheminis ginklas buvo panaudotas šios šalies gatvėse. Keturi žmonės atsidūrė ligoninėje būdami sunkios būklės, taip pat žuvo nekalta moteris. Rusija atsakė panieka“, – nurodė atstovas.

„Policija labai aiškiai atskleidė šiuos du vyrus inkriminuojančius įrodymus. Jiedu yra ieškomi, o mes ėmėmės visų priemonių, kad jie būtų suimti ir patraukti atsakomybėn Jungtinėje Karalystėje, jei kada nors dar žengs už Rusijos ribų“, – tikino jis.

Anot britų saugumo tarnybų, įtariamųjų vardai yra Aleksandaras Petrovas ir Ruslanas Boširovas. Tyrėjų nuomone, šie vardai veikiausiai yra pseudonimai.

Interviu prokremliškai televizijai RT jiedu paneigė turėję ką nors bendrą su pasikėsinimu nužudyti ir tvirtino, kad lankėsi Britanijoje kaip turistai.

S. Skirpalis 10-eme dešimtmetyje buvo įkalintas Rusijoje už dešimčių Rusijos karinės žvalgybos tarnybos GRU pareigūnų išdavimą. Po 2010-aisiais įvykusio Vašingtono ir Maskvos apsikeitimo šnipais jis apsigyveno Britanijoje.

Buvęs GRU pulkininkas ir jo dukra Julija kovą buvo rasti be sąmonės pietiniame Anglijos mieste Solsberyje. Jiedu buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiagą, kuria buvo ištepta S. Skripalio namų durų rankena, teigia britų policija.

Jiems į pagalbą atėjęs policininkas taip pat atsidūrė ligoninėje, bet vėliau visi trys apnuodytieji pasveiko.

Praėjus keliems mėnesiams po incidento netoli Solsberio esančiame Eimsberio miestelyje ta pačia medžiaga buvo paveikta viena britų pora – Dawn Sturgess (Don Sterdžes) ir Charlie Rowley (Čarlis Roulis).

Anot policijos, „Novičiok“ likučių buvo netikrų kvepalų buteliuke, kurį rado Ch. Rowley ir atidavė savo partnerei. Jie abu smarkiai susirgo, o D. Sturgess kiek vėliau mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Tie du prasčiausios prabos rusiško klaidžiojančio cirko artistai,jais patikėti gali tik visiškas tuščiagalvis ir vietiniai su vatinėm smgenėlėm.

Kirvis

Kirvis portretas
Ar girdejot, kokias jie nesamones sneka? Juokas ima, besiklausant. Veidai viska pasako.

ane?

ane? portretas
O ką dar galėjo atsakyti tie mulkiai? Juk jeigu vyktų rimtas tyrimas, jie dabar privalėtų prašyti rusų leidimo apklausti tų dviejų vargšų. Bet juk rusai pareikalaus Skripalių apklausimo. O tai visiškai neįeina į Anglų planus. Rusams bijoti apklausos visiškai nebaisu, o anglams, - tolygu jų operacijos žlugimui.Nors ir šiaip jie tiek paskendo savo versijose ir mele , kad ir kvailam matosi jų "balti siūlai".
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių