Londono meras: Britanijos nubaudimas pakenks ir ES

  • Teksto dydis:

Londono meras antradienį perspėjo Europos Sąjungą nebausti Didžiosios Britanijos per „Brexit“ derybas, nes dėl tokios pozicijos pasekmių kentės visi.

Sakydamas kalbą Briuselyje likus dienai iki Britanijos išstojimo iš ES dvejus metus truksiančio proceso inicijavimo Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas) taip pat paragino šalies premjerę Theresą May (Terezą Mei) suteikti „tvirtą“ garantiją dėl ES šalių piliečių, gyvenančių Britanijoje, teisių.

„ES nereikia siųsti žinios arba kurstyti baimės baudžiant JK“, – sakė S.Khanas laikraščio „Politico Europe“ organizuotame renginyje.

„Blogas „Brexit“ susitarimas, pakenksiantis Londonui, taip pat pakenks ir ES“, – pridūrė S.Khanas.

Briuselyje viešintis Londono meras susitinka su svarbiausiais ES pareigūnais, įskaitant ir Europos Parlamento pirmininką Antonio Tajani (Antonijų Tajanį).

S.Khanas perspėjo, kad iš Londono – vieno pagrindinių pasaulio finansų centrų – iškelti verslai „visiškai paliks Europą ir išsikels į Niujorką ir Singapūrą“.

„Blogas „Brexit“ tikrai yra padėtis be nugalėtojų“, – pabrėžė jis.

Londono, kurio gyventojai per praėjusių metų referendumą balsavo prieš išstojimą iš Bendrijos, meras paragino Th.May užduoti teigiamą toną „Brexit“ deryboms ir nedelsiant sutikti užtikrinti Britanijoje gyvenančių trijų milijonų ES piliečių teises. Pažymėtina, kad trečdalis jų gyvena Londone.

„Būtų puikus geros valios gestas užtikrinti tvirtą jų teisių likti JK garantiją“, – sakė S.Khanas.

Jis taip pat tylos minute pagerbė praėjusios savaitės teroro atakos prie Britanijos parlamento aukas. Londono meras pabrėžė, kad po „Brexit“ Britanijai ir ES bus labai svarbu toliau bendradarbiautų saugumo srityje.

Po susitikimo su S.Khanu A.Tajani sakė „sunkiai dirbsiąs, kad būtų pasiektos teisingos ir sklandžios Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės skyrybos“.

Europarlamentarai turės balsuoti dėl bet kokio „Brexit“ susitarimo. Be to, kitą savaitę Strasbūre jie turėtų balsuoti dėl rezoliucijos, numatančios Bendrijos tikslus derybose.


Šiame straipsnyje: Londono merasSadiqas Khanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių