A. Lukašenka: žiniasklaida yra galingesnė už branduolinius ginklus

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukešenka antradienį pareiškė, kad šiuolaikiniame pasaulyje žiniasklaida yra „galingesnė už branduolinius ginklus“ ir kad informaciniai karai tampa svarbesni negu ginkluoti susirėmimai.

„Žiniasklaida gali vienu smūgiu taip prispausti, jog darosi baisu“, – susitikime su valstybine žiniasklaida dalyvavusį A. Lukašenką cituoja valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

„Būtent informaciniai karai tapo XXI amžiaus skiriamuoju bruožu. Žiniasklaida buvo paversta ginklu. Ir šis ginklas yra galingesnis už branduolinį, kadangi kokia nors žinia lyg nedidelis užtaisas akimirksniu apima visą planetą. Ir vargu ar savo pražūtingu poveikiu branduolinis ginklas yra galingesnis“, – pridūrė jis.

Baltarusijos lyderis taip pat pareiškė, jog „iš mūsų krašto niekada nekils jokios agresijos“.

„Tačiau ir skriausti savęs negalime leisti, kalbant tiek apie karą, tiek apie informaciją. Šiandien negali būti „karštojo“ karo. Viskas prasideda nuo jūsų. Į priešakinį planą išeinate jūs – žurnalistai. Jūsų tikslas yra formuoti konstruktyvią visuomenės nuomonę laiku ir objektyviai pateikiant medžiagą bei užsimezgant nuoširdų ir gilų dialogą su auditorija“, – nurodė A. Lukašenka.

Valstybės vadovas pareiškė, kad šis susitikimas su žurnalistais turi žymėti Baltarusijos žiniasklaidos veiklos naujo etapo pradžią.

„Negalima ir toliau dirbti senais metodais. Nenoriu pasakyti, kad viskas buvo blogai. Be tų blogų ir gerų dalykų nebūtų naujo etapo“, – pabrėžė prezidentas.

Kalbėdamas apie šiuolaikinius žiniasklaidos tikslus, jis nurodė, kad dalis jų pateikta naujame informavimo priemonių įstatyme, ypač kalbant apie baltarusiškos televizijos vystymą.

„Jeigu neužvaldysime baltarusių sielos ir proto, niekada nepastatysime klasiškos suverenios ir nepriklausomos šalies“, – pareiškė A. Lukašenka.

Pats minėtas įstatymas, pabrėžė šalies vadovas, turi „apsaugoti mūsų žmones nuo nepatikrintos, melagingos, žalingos informacijos srauto“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Jis absoliučiai teisus . Ne tai kas mūsų laiku darosi su informacija( tiksliau kas darosi su informacijų tiekėjais, - žmonėmis) tiesiog nepaaiškinama. Rodosi visas vakarų pasaulis išėjo iš proto. Neteko logikos, analitinio mąstymo ir sveikos nuovokos. Viskas kaip kine "Uodega vizgina šunimi". Ir milijonai žmonių tiki . Siaubas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių