M. Barnier: prekybos barjerai britams po „Brexit“ - neišvengiami

  • Teksto dydis:

Vyriausiasis Europos Sąjungos (ES) „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier teigia, kad prekybos barjerai britams bus neišvengiami, jei Jungtinė Karalystė pasitrauks ir iš ES muitų sąjungos.

„Be muitų sąjungos ir už vieningosios rinkos ribų barjerai prekių ir paslaugų apsikeitimui yra neišvengiami. Atėjo laikas pasirinkti“, - po derybų su „Brexit“ ministru Davidu Davisu sakė M. Barnier.

Jis taip pat teigė, kad ES apsvarstytų pereinamojo laikotarpio galimybę po to, kai Jungtinė Karalystė išstos iš ES. Šis susitarimas leistų britams išsaugoti laikiną prieigą prie vieningosios ES rinkos bei leistų verslui adaptuotis prie pasikeitusių sąlygų. Tuo pat metu M. Barnier perspėjo: „Sąlygos pereinamajam laikotarpiu yra labai labai aiškios“.

„Visi pereinamojo laikotarpio metu turi žaisti pagal vienodas taisykles“, - sakė jis.

Savo ruožtu, D. Davisas teigė manąs, kad dėl pereinamojo laikotarpio šalys susitarimą pasieks iki kovo.

Tačiau tuo pat metu D. Davisas ir kiti britų atstovai „Brexit“ spaudimo susilaukia iš griežtesnę liniją palaikančių parlamentarų, pasisakančių už išstojimą iš ES. Pereinamojo laikotarpio oponentų teigimu, toks susitarimas gali pabloginti sąlygas derantis dėl naujų prekybos sutarčių su kitomis šalimis.

„Mums reikia, kad britai pasirinktų aiškius pasiūlymus dėl mūsų ateities partnerystės. Artimiausiomis savaitėmis iš Jungtinės Karalystės valdžios laukiame oficialios pozicijos“, - pažymėjo M. Barnier.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kur ir kam verta emigruoti? Daugeliui specialybių (pavyzdžiui, medikų) rinka yra pasaulinė. Žinant algas ir paklausą vienoje šalyje, galima susigaudyti, kas dedasi kitose. Šių dienų pagrindinių specialybių apibūdinimas yra sudarytas Amerikoje, randamas čia (anglų kalba). Galima sužinoti, kaip dirba, pvz. buhalteris, viešas 1 (čia buhalterio karjeros pradinė stadija). Įeina: Bendrosios charakteristikos. Gaunami nurodymai. Tipiškos pareigos ir atsakomybė. Kaip skiriasi atlyginimai skirtinguose Amerikos miestuose, nurodyta čia. Kokia šių žmonių atlyginimų mediana (skaičius viduryje atlyginimų sąrašo, sudaryto nuo mažiausio iki didžiausio), ir kaip keisis darbo vietų skaičius iki 2026 metų (projekcijos), nurodyta čia. Kas nemokate angliškai, palikite komentaruose norimos specialybės pavadinimą - išversiu informaciją į lietuvių kalbą. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių