M. Pompeo: JAV išlaikys spaudimą Šiaurės Korėjai

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo atmetė sankcijų sušvelninimo Šiaurės Korėjai galimybę, kol nebus pasiekta reikšmingos pažangos Pchenjano branduolinio nusiginklavimo procese.

„Amerikiečiai turi žinoti, kad mes taikome griežčiausias ekonomines sankcijas, kokios kada nors buvo paskelbtos Šiaurės Korėjai“, - sakė M. Pompeo ketvirtadienį stočiai NBC.

„Mes šio spaudimo nesumažinsime, kol neįsitikinsime, kad iš esmės sumažinome šią riziką (Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų)“, - kalbėjo JAV diplomatijos vadovas. Kitą trečiadienį Hanojuje įvyks antras viršūnių susitikimas tarp JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos vadovo Kim jong-uno.

M. Pompeo pabrėžė, kad tikslas lieka visiška Šiaurės Korėjos denuklearizacija. Čia kompromisų esą negali būti. Baltieji rūmai, be to, pranešė, kad vienas susitikimo tikslų yra apibrėžti, „kas yra denuklearizacija“.

Praėjusių metų birželį D. Trumpas ir Kim jong-unas susitiko Singapūre. Šiaurės Korėjos vadovas Singapūre paskelbė apie principinį pasirengimą siekti „visiškos denuklearizacijos“. Tačiau nebuvo duota konkrečių pažadų, iki kada Pchenjanas ketina atsisakyti savo branduolinių ginklų arsenalo ir ką už tai pasiūlys JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Užjauskim- Ligonis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių