M. Rajoy tvirtina norintis pradėti „naują politinę erą“ Katalonijoje

Ispanijos premjeras Katalonijoje paragino gyventojus masiškai dalyvauti gruodžio 21 d. vyksiančiuose rinkimuose. Mariano Rajoy tvirtina, kad nori pradėti „naują politinę erą“ regione ir užbaigti separatistų sukeltą sumaištį.

Tai pirmas Ispanijos premjero vizitas regione po to, kai Madridas jame įvedė tiesioginį valdymą. Vizito žinia paprasta – vienybė. M. Rajoy paragino žmones masiškai dalyvauti regiono parlamento rinkimuose ir paskatino „tyliąją daugumą“ – katalonus nenorinčius nepriklausomybės, tvirčiau ginti savo poziciją.

„Gruodžio 21-ąją norime, jog masiškai dalyvautumėte rinkimuose, kad galėtume pradėti naują politinę erą. Ramybės, pagarbos erą, su pagarba žaidimo taisyklėms ir ekonominiu atsigavimu. Naują erą, kuri visiems suteiks saugumo ir užtikrintumo, būtent to žmonės teisėtai nori. Erą, kuri užtikrins visų teises ir laisves, taip pat apsaugos institucijų autonomiją. Naują erą, kurioje įstatymai laimi“, – žadėjo premjeras M. Rajoy.

Vizito išvakarėse Barselonoje vyko masiniai protestai, per kuriuos žmonės ragino Ispanijos centrinę valdžią paleisti sulaikytus separatistų lyderius. M. Rajoy tvirtina, kad galima turėti nepriklausomybės idėjų, tačiau jos siekti reikia Konstitucijoje numatytomis priemonėmis, o ne vienašališkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių