M. Saakašvilis ieškos Ukrainoje „300 spartiečių“ valdžiai šalyje pakeisti

  • Teksto dydis:

Ukrainos opozicinės partijos „Naujųjų jėgų judėjimas“ lyderis ir buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pareiškė ieškosiąs Ukrainoje „300 spartiečių“ valdžiai šalyje pakeisti.

„Po priverstinės pertraukos aš vėl keliausiu po regionus, ieškosiu 300 spartiečių kitai valdžiai Ukrainoje. Kviečiu drąsius, iniciatyvius žmones susitikti pirmadienį Dnepre dialogui visomis pagrindinėmis temomis“, – parašė M. Saakašvilis savo feisbuko paskyroje, pristatydamas sausio 15-ąją planuojamą susitikimą Dnepro (buvusio Dnepropetrovsko) miesto gyventojais.

Prieš mėnesį M. Saakašvilis buvo Ukrainos policijos sulaikytas dėl įtarimų, kad mėgino įvykdyti valstybės perversmą ir dėl to, kad jo partijos „Naujųjų jėgų judėjimas“ veiklą rėmė Rusija, bet politiko šalininkai jį išlaisvino. Po kelių dienų posėdžiavęs Kijevo teismas atsisakė patenkinti prokuratūros prašymą skirti M. Saakašviliui kardomąją priemonę namų areštą, kol vyks tyrimas.

Šios mėnesio pradžioje Tbilisio teismas pripažino buvusį Gruzijos prezidentą M. Saakašvilį „piktybiškai viršijus įgaliojimus“, kai jis dar dirbo valstybės vadovo poste, ir skyrė jam trejus metus laisvės atėmimo. Nutartis buvo priimta M. Saakašviliui nedalyvaujant.

Gruzija yra oficialiai paprašiusi Ukrainos M. Saakašvilį sulaikyti ir išduoti.

Iš Gruzijos M. Saakašvilis išvyko 2013 metais, vėliau buvo paskirtas vadovauti Ukrainos Odesos sričiai, o pernai iš pareigų pasitraukė.

Pernai vasarą Ukrainos migracijos tarnyba pranešė, kad prezidentas Petro Porošenka panaikino M. Saakašvilio turėtą Ukrainos pilietybę. Gruzijos pilietybės jis neteko 2015-aisiais, kai buvo paskirtas Odesos gubernatoriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
misai reiktu gero psichologo, atsirado cegevara

...

... portretas
Gruzija ir toliau pasauliui 'stalinus' siunčia.

patarimas ukrams

patarimas ukrams portretas
išduokit jį Gruzijai ir pios s nim
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių