M. Saakašvilis neatsisako ambicijų vadovauti Ukrainos vyriausybei

  • Teksto dydis:

Gruzijos eksprezidentas ir buvęs Odesos srities administracijos vadovas Michailas Saakašvilis, dabar vadovaujantis Ukrainos opozicinei partijai „Naujųjų jėgų judėjimas“, pareiškė nepuoselėjantis ambicijų tapti Ukrainos prezidentu, tačiau yra pasirengęs vadovauti vyriausybei.

„Vienareikšmiškai esu pasirengęs prisiimti atsakomybę normalioje Ukrainos vyriausybėje. Niekada jokiomis aplinkybėmis nekelsiu savo kandidatūros į Ukrainos prezidentus“, – sakė M. Kakašvilis antradienė vakare tiesioginiame televizijos „Zik“ eteryje.

Argumentuodamas savo poziciją politikas sakė, kad, jo nuomone, Ukrainos valstybės vadovu turi būti tik ukrainietis, gimęs ir augęs Ukrainoje.

„Daugiau nei 13 metų praleidau Ukrainoje, tačiau prezidentais turi būti ukrainiečiai su stažu, o vyriausybėje gali dirbti įvairūs žmonės pagal Ukrainos poreikius“, – aiškino jis.

M. Saakašvilis taip pat sakė, kad anksčiau Ukrainos prezidentas Petro Porošenka yra siūlęs jam vadovauti šalies vyriausybei, tačiau jis kategoriškai atsisakęs.

„Jis visą laiką darė užuominas, turbūt Jaceniukui („Liaudies fronto“ lyderiui, ekspremjerui Arsenijui Jaceniukui), kad aš – būsimasis ministras pirmininkas. Kai aš apie tai sužinojau, pasakiau: „Petro Aleksejevičiau, nejau jūs tai kalbate?“ Jis sako: „Kodėl gi ne?“ Aš pasakiau: „Ne!“ – pasakojo M. Saakašvilis.

Paklaustas, ar pirmadienį vyks į apklausą Generalinėje prokuratūroje, politikas atsakė teigiamai.

M. Saakašvilis kaltinamas, kad esą mėgino įvykdyti perversmą ir kad jo opozicinės partijos „Naujųjų jėgų judėjimas“ veiklą rėmė Rusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių