M. Saakašvilis pažadėjo naujos revoliucijos Ukrainoje neorganizuoti

  • Teksto dydis:

Gruzijos eksprezidentas ir buvęs Ukrainos Odesos srities gubernatorius Michailas Saakašvilis pažadėjo naujos revoliucijos Ukrainoje neorganizuoti, o jo šalininkų reikalavimų vykdomo siekti „teisiniu keliu“.

„Nors aš ir esu senas revoliucionierius, tačiau neturiu jokio noro naujai revoliucijai“, – sekmadienį Vinicoje surengtame mitinge kalbėjo M.Saakašvilis, kurį cituoja Ukrainos internetinis leidinys „Gordon“.

„Mes keliausime po visą Ukrainą ir rinksime reikalavimus. Po to jie bus pateikti Aukščiausiajai Raidai (Ukrainos parlamentui – red.) ir aukščiausiajam asmeniui (Ukrainos prezidentui – red.)“, – pareiškė jis.

Jo žodžiais, „naujoji Ukrainos vyriausybė bus iš Vinicos, bet iš gerųjų viniciečių“.

Liepos pabaigoje Ukrainos migracijos tarnyba pranešė, kad prezidentas Petro Porošenka panaikino M.Saakašvilio Ukrainos pilietybę. Gruzijos pilietybės jis neteko 2015-aisiais, kai buvo paskirtas Odesos gubernatoriumi.

Prieš savaitę M.Saakašvilis, į Ukrainą atvykęs autobusu iš Lenkijos, su savo pasekėju pagalba jėga prasiveržė į šalies gilumą. Oficialiais duomenimis, per pasienyje įvykusį incidentą nukentėjo 13 policininkų ir 9 pasieniečiai. Lvovo srities pareigūnai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl M.Saakašvilio bei jo sąjungininkų neteisėto Ukrainos sienos kirtimo.


Šiame straipsnyje: Michailas SaakašvilisUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių