M. Saakašvilis teigia esąs pasirengęs perimti vadovavimą Ukrainos vyriausybei

  • Teksto dydis:

Gruzijos eksprezidentas ir buvęs Ukrainos Odesos srities gubernatorius, dabar negausios Ukrainos opozicinės partijos lyderis Michailas Saakašvilis pareiškė, jog Ukrainai būtina nauja vyriausybė, o jis esąs pasirengęs jai vadovauti.

„Ukrainai būtina skubiai formuoti naują valdžią, naują vyriausybę. Mes privalome kartu suformuoti šią vyriausybę, ir aš esu pasirengęs drauge su jumis tai padaryti, jai vadovauti, jei to reikės“, – kalbėjo M. Saakašvilis savo šalininkams per mitingą palapinių miestelyje, prieš Ukrainos parlamento pastatą.

M. Saakašvilis priminė apie gruodžio 3-ąją prasidėsiančią „liaudies nepasitikėjimo“ akciją, šią dieną pavadinę „valanda iks visiems mums, visiems jiems (valdžiai), visai šaliai“.

„Organizuokimės. Aš keliausiu po šalį, kelsiu žmones taikiai, ramiai, be jokių provokacijų. Mūsų planas taikus, ramus, argumentuotas, konkretus, turintis konkrečius kandidatus konkrečioms pareigoms, konkrečių permainų ir politinių pokyčių Ukrainoje tikslus“, – pabrėžė jis.

Liepos pabaigoje Ukrainos migracijos tarnyba pranešė, kad prezidentas Petro Porošenka panaikino M.Saakašvilio Ukrainos pilietybę. Gruzijos pilietybės jis neteko 2015-aisiais, kai buvo paskirtas Odesos gubernatoriumi.

Rugsėjį M.Saakašvilis, į Ukrainą atvykęs autobusu iš Lenkijos, su savo pasekėju pagalba jėga prasiveržė į šalies gilumą. Oficialiais duomenimis, per pasienyje įvykusį incidentą nukentėjo 13 policininkų ir 9 pasieniečiai. Lvovo srities pareigūnai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl M.Saakašvilio bei jo sąjungininkų neteisėto Ukrainos sienos kirtimo.

Gruzija oficialiai paprašė Ukrainos M. Saakašvilį sulaikyti ir išduoti. Gruzijoje jis yra kaltinamas keturiose bylose, iškeltose dėl svetimo turto pasisavinimo, iššvaistymo ar užvaldymo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Tbilisio teismas 2014-ųjų rugpjūtį M.Saakašviliui skyrė kardomąją priemonę – sulaikymą, o netrukus jis buvo paskelbtas ieškomu asmeniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Čia reikia suprast kad atvyko kaip Leninas perversmo rengt?..

Stribu palikuonys

Stribu palikuonys portretas
Komunistu vagiu palikuonys - nenori ,kad butu teisine valstybe ,tiek ukrainoje,tiek lietuvoje.

Neptunas

Neptunas portretas
Korumpuotas jankiu statytinis arestuoti ir perduoti kaip gerai veikia istatymai paskelbtas jam arestas o jis lik niekur laisveje!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių