Madridas britų įmonėms žada saulę, puikų futbolą ir mažas išlaidas

  • Teksto dydis:

Madridas bando įsiteikti britų įmonėms, kurios po referendumo dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) – vadinamojo „Brexit“ – nori perkelti savo būstines svetur.

Ir žada joms įvairiausius pranašumus, įskaitant saulėtą orą, audringą naktinį gyvenimą, pigų nekilnojamąjį turtą ir švelnius darbo įstatymus. Ne paskutinę vietą šiame sąraše užima ir įdomios sporto rungtynės, visų pirma futbolo, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Kitaip negu Frankfurtas, Paryžius ir Dublinas, Ispanijos sostinė nepriskiriama prie miestų, į kuriuos, kaip manoma, patrauks dauguma iš Londono Sičio išsikelsiančių įmonių. Tačiau Madrido merija ir Ispanijos vyriausybė tikisi, kad britų įmonės teigiamai įvertins jų pasiūlymus.

„Veiksniai, kurių neįmanoma kiekybiškai įvertinti, taip pat yra reikšmingi. Tačiau galiausiai svarbiausios bus objektyvios sąlygos: Madride daug kvalifikuotų specialistų, kuriuos galima pasamdyti už nedidelius pinigus, palyginti su kitais finansų centrais. Ir darbo įstatymai Ispanijoje yra daug lankstesni negu Vokietijoje ar Prancūzijoje“, – tikina Madrido regiono interesams Londone atstovaujantis fondų valdytojas Danielis Lacalle (Danielis Lakalis).

Praėjusią savaitę Madrido autonominės bendrijos vadovė Cristina Cifuentes (Kristina Sifuentės) pradėjo oficialią kampaniją „Pagalvokite apie Madridą“ („#ThinkMadrid“). Ir D. Lacalle, ir Ispanijos ekonomikos ministerijos pareigūnai su fondų, bankų ir kitų Didžiojoje Britanijoje įsikūrusių įmonių atstovais kalbasi nuo to laiko, kai paaiškėjo „Brexit“ referendumo rezultatas.

Madrido gyventojai tvirtina, kad, dirbant jų mieste, malonumą galima suderinti su nauda, ir visai nebrangiai. Pristatymuose dažnai minimi tokie skaičiai kaip 2,6 tūkst. valandų saulėtų dienų per metus ir 2,5 mln. kvadratinių metrų laisvo biurų patalpų ploto – abu šie rodikliai yra bene didžiausi tarp didžiausių Europos miestų. Paryžius lenkia Ispanijos sostinę pagal laisvą biurų plotą, tačiau vidutinė nuomos kaina Madride – 27 eurai už 1 kvadratinį metrą – yra gerokai mažesnė negu kituose miestuose pretendentuose.

Kitaip negu šiauriau esančių Europos sostinių atstovai, ispanai daug kalba apie klimato pranašumus. Pavyzdžiui, Madride yra tik 58 lietingos dienos per metus, tuo tarpu Amsterdame jų 185, Paryžiuje – 164, Dubline – 129, o Frankfurte – 111 (duomenys apie Londoną ispanų pristatymuose mandagiai nutylimi). Vidutinė oro temperatūra Madride liepą sudaro 26,5 laipsnio pagal Celsijaus skalę, o Paryžiuje ir Frankfurte – atitinkamai 15,5 ir 14 laipsnių, nurodoma pristatymuose.

Madrido pristatymuose pateikiami ir spalvingi vaizdo įrašai apie miesto naktinį gyvenimą, skanų maistą ir garsias sporto komandas.

Pasak D. Lacalle, ispanams vargu ar pavyks stambius investicinius bankus įtikinti perkelti į Madridą savo pagrindinę veiklą, įskaitant prekybos grupes. Todėl jie bus visų pirma raginami perkelti netiesioginio aptarnavimo funkcijas, įskaitant apskaitą. Be to, Madridas gali sudominti fondus ir įmones, besitaikančias į Lotynų Amerikos rinkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių