Malaizija atsiprašė, kad supainiojo Indonezijos ir Lenkijos vėliavas

  • Teksto dydis:

Malaizija sekmadienį atsiprašė Indonezijos už „netyčia“ išspausdintą apverstą šios šalies vėliavą suvenyrinėje knygelėje, skirtoje Pietryčių Azijos žaidynėms.

Dėl šios klaidos raudonai balta Indonezijos vėliava tapo panaši į Lenkijos vėliavą. Indonezijoje dėl šio incidento kilo didžiulis pasipiktinimas, o socialiniame tinkle „Twitter“ populiariausia tapo grotažymė #shameonyoumalaysia (gėda, Malaizija - red. past.).

Šalies prezidentas Joko Widodo (Džokas Vidodas) pareikalavo atsiprašyti už nacionalinės garbės įžeidimą, bet sakė nenorintis perdėti šio incidento reikšmės santykių su kaimyne srityje.

Abiejose valstybėse vyrauja ta pati religija ir vartojama ta pati kalba, tačiau jos dažnai kaltina viena kitą bandymais pasisavinti tradicinį maistą ir kultūrą.

Malaizijos jaunimo ir sporto ministras Khairy Jamaluddinas (Chairis Džamaludinas) susitiko su savo kolega iš Indonezijos Imamu Nahrawi (Imamu Nahraviu) ir asmeniškai jo atsiprašė. Sekmadienį po privataus susitikimo per spaudos konferenciją jiedu paspaudė vienas kitam ranką.

Vėlai šeštadienį Kh.Jamaluddinas socialiniame tinkle „Twitter“ atsiprašė už šią klaidą ir sakė, kad knygelės bus ištaisytos ir perspausdintos.

Indonezija, regis, smarkiai įsižeidė dėl to, kad toje knygelėje, kurios kopijos buvo išdalytos aukšto rango pareigūnams per šeštadienį Kvala Lumpūre įvykusią 29-ųjų Pietryčių Azijos žaidynių atidarymo ceremoniją, klaidingai pavaizduota tik jos vėliava.

I.Nahrawi, kiek anksčiau sakęs, kad ši klaida buvo „labai skausminga“, teigė Malaizijos atsiprašymą priėmęs.


Šiame straipsnyje: MalaizijaIndonezijaLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas valdo

Kaunas valdo portretas
Tai kam tokia vėliava panašia daro kaip Lenkijos patis kalti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių