Maskva: JAV surengė masinę propagandos ataką, kad apjuodintų Rusiją

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos siekia apjuodinti Rusiją ir sužlugdyti pastangas taikiai išspręsti konfliktą Sirijoje, kaltindamos Maskvą ir Damaską dėl cheminių atakų, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

„Sausio 23 dieną virtinė aukštų JAV pareigūnų pažėrė melagingų kaltinimų Rusijos Federacijos ir Sirijos Arabų Respublikos atžvilgiu, siekdami primesti Maskvai ir Damaskui atsakomybę už incidentus, kai per konfliktą toje šalyje buvo panaudotas cheminis ginklas. Faktiškai surengta masinė propagandinė ataka, kuria siekiama tarptautinėje arenoje apjuodinti Rusiją ir sužlugdyti pastangas taikiai sureguliuoti padėtį Sirijoje“, – rašoma Rusijos URM išplatintame pareiškime.

Jame priduriama, kad JAV pareigūnai „vakarykštėmis insinuacijomis pranoko patys save“.

„Nusižengiant sveikai nuovokai mus kartu su teisėta Sirijos valdžia paskelbė atsakingais už sausio 22 dienos cheminę ataką Rytų Gutoje, nors dar net nepatvirtinta, kad tos atakos iš tiesų būta. Vienintelis šaltinis – liūdnai pagarsėjusių „Baltųjų šalmų“, seniai bendradarbiaujančių su teroristinėmis grupuotėmis ir visiškai save diskreditavusių provokacijomis bei nuolatiniu akivaizdaus melo skleidimu, pranešimai“, – rašoma pareiškime.

„Baltieji šalmai“ yra Sirijoje veikianti savanoriška gelbėtojų organizacija.

„Anksčiau netgi iš amerikiečių mes negirdėdavome panašaus pobūdžio pareiškimų, kad kaltė už nuodingųjų medžiagų panaudojimą tenka Rusijai, nepriklausomai nuo to, kas tai įvykdė. Tačiau dabar, nesivarginant pateikti jokių įrodymų ar bent jau elementarių logiškų argumentų, mėginama pasauliui įteigti mintį, kad mūsų šalis, kuri, priešingai nei JAV, sunaikino visas savo cheminių ginklų atsargas, ne tik atlaidžiai žiūri į jo naudojimą Sirijoje, bet apskritai yra visada ir dėl visko kalta“, – piktinamasi Rusijos užsienio politikos žinybos pareiškime.

Jame taip pat rašoma, kad Rusiją, be kita ko, „veidmainiškai apkaltino nenoru ištirti incidentus Sirijoje, susijusius su nuodingosiomis medžiagomis“.

„Nors būtent amerikiečiai, kaip jau seniai tapo aišku, trukdo objektyviai tai ištirti. Jungtinėse Valstijose aiškiai nuspręsta, kas teisus, o kas kaltas, ir tai padaryta vadovaujantis savo geopolitinėmis ambicijomis bei remiantis užkulisiniais susitarimais su antivyriausybinių pajėgų kovotojais. Matome, kad Vašingtonas nesuinteresuotas išsiaiškinti tiesą ir nesutiks su jokiais požiūriais, besikertančiais su jo pozicija“, – pažymima Rusijos URM pareiškime.


Šiame straipsnyje: RusijaJAVSirijacheminės atakos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dan

Dan portretas
Afganistaną rusų vadai tvarkė - nepatvakė. O karių žuvo daug daug. Dabar vėl Putinas Sirijoj daro betvarkę.

Dan

Dan portretas
Ko rusai arba tiesiog Putinas - savo tautos žudikas kišas į Siriją. Ateis JAV ir sutvarkis viską

juk

juk portretas
tai tapo norma varyti 1 ant kito juk tai /politika/ pagrista visapusisku melu......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių