Maskva: Rusija ir Didžioji Britanija pasiekė konsulatų skaičiaus paritetą

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija atitiko visus iškeltus jai reikalavimus, susijusius su Generalinio konsulato Sankt Peterburge uždarymu, todėl dabar yra pasiektas Maskvos ir Londono konsulinių įstaigų paritetas, penktadienį paskelbė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

„Kovą britų ambasadai buvo įteikta nota, kurioje paskelbti Generalinio konsulato uždarymo reikalavimai, taip pat nustatytas rugpjūčio 1-osios terminas, iki kurio turi būti atliktos visos būtinos procedūros, įskaitant su turto nuoma ir darbuotojų įdarbinimu susijusių klausimų sureguliavimą“, – per spaudos konferenciją informavo Rusijos URM atstovė Marija Zacharova.

Pasak jos, Didžioji Britanija ėmėsi visų būtinų veiksmų ir informavo Maskvą apie šių sąlygų įvykdymą.

M. Zacharova pažymėjo, kad dabar abi šalys turi vienodą konsulinių įstaigų skaičių.

„Dabar svarstomas klausimas dėl (aptarnavimo) regionų, priklaususių Generaliniam konsulatui Sankt Peterburge, perdavimo Didžiosios Britanijos ambasados atsakomybėn“, – pridūrė ji.

„Taigi, nustatytas abiejų šalių konsulinių įstaigų paritetas: Jekaterinburge liko atidarytas Didžiosios Britanijos konsulatas, o Edinburge tebeveikia Rusijos konsulatas“, – pažymėjo M. Zacharova. Ji taip pat išreiškė viltį, kad šie konsulatai ir toliau veiksmingai dirbs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių