Maskva: Rusijos šnipo areštas – JAV specialiųjų tarnybų provokacija

  • Teksto dydis:

Maskva antradienį pareiškė, kad Niujorke įvykdytas įtariamo Rusijos šnipo areštas yra dar vienas žingsnis Vašingtono „antirusiškoje kampanijoje“, ir pažadėjo siekti, kad tam asmeniui būtų nedelsiant suteikta konsulinė pagalba.

„Reikalaujame, kad būtų nutraukta JAV specialiųjų tarnybų pradėtų provokacijų prieš Rusijos atstovus virtinė, kad mums būtų nedelsiant suteikta konsulinė prieiga prie Jevgenijaus Buriakovo, kad būtų besąlygiškai užtikrintos Rusijos piliečio teisės ir kad jis būtų paleistas“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovo Aleksandro Lukaševičiaus išplatintame pareiškime.

JAV pareigūnai anksčiau pranešė, kad federaliniai agentai pirmadienį Niujorke suėmė 39 metų J.Buriakovą, kuris kaltinamas mėginęs verbuoti šaltinius ir rinkti ekonominę žvalgybinę informaciją, dirbdamas banko „Vnešekonomobank“ atstovybės Manhatane vadovo pavaduotoju.

Prokurorai nurodė, kad J.Buriakovui vykdyti šnipinėjimą padėjo kiti rusų šnipai – 40-metis Igoris Sporyševas ir 27 metų Viktoras Podobnas, dirbę Rusijos prekybos ir Jungtinių Tautų misijose Niujorke.

„Susidaro įspūdis, kad Amerikos valdžia vėl nusprendė pasitelkti mėgstamą praktiką – kurstyti aistras dėl šnipinėjimo ... Ko gera, vadovaudamosi principu „kuo blogiau – tuo geriau“, JAV nusprendė paleisti dar vieną antirusiškos kampanijos giją“, – sakoma Rusijos URM pranešime.

„Tokių veiksmų pasekmės, bloginančios dvišalių santykių atmosferą ir griaunančios mūsų bendradarbiavimo perspektyvą, lieka jų iniciatorių sąžinei“, – pareiškė A.Lukaševičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių