Maskvai NATO generolo žodžiai – tik antirusiška propaganda

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministerija NATO vyriausiojo karo vado JAV generolo Philipo Breedlove'o (Filipo Bridlavo) kaltinimus Rusijai politiniu spaudimu posovietinėje erdvėje laiko antirusiškos propagandos dalimi.

„Kurios vienintelis tikslas – bent kaip nors pateisinti agresyvią Šiaurės Atlanto aljanso politiką mūsų šalies atžvilgiu, pagrįsti pradėtų NATO veiksmų būtinybę bloko kariniam potencialui didinti“, – pareiškė penktadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas Aleksandras Lukaševičius.

„Šie pasisakymai yra tokie absurdiški ir atplėšti nuo realybės, kad net neverti kokių nors atskirų komentarų“, – pridūrė jis.

„Ir kas tikrai negali nekelti nuostabos ir nerimo – tai, kad pastaruoju metu politinius vertinimus ir programinius pareiškimus vis dažniau daro būtent karinai Aljanso funkcionieriai“. – nurodė A.Lukaševičius.

„Panašūs faktai dar kartą verčia susimąstyti, kas iš tikrųjų lemia dabartinį NATO politikos plėtros vektorių“, – pažymėjo jis.

Trečiadienį NATO pajėgų vyriausiasis vadas Ph.Breedlove'as perspėjo, kad Rusija po konflikto Ukrainoje gali atsigręžti į Moldovą, siekdama neleisti šiai šaliai „šlietis prie Vakarų“. 

Kalbėdamas per susitikimą su JAV įstatymų leidėjais Kapitolijuje, jis sakė, kad Moldova gali tapti kitu Maskvos taikiniu.

„Pirmiausiai turėtume stebėti, kur vykdoma stipri informacinė kampanija – tai ir vyksta Moldovoje bei kitose vietose“, – sakė generolas, atsakydamas į klausimą, kuri šalis po Ukrainos galėtų tapti Rusijos taikiniu.

„Rusijos pajėgos Padniestrėje turi atgrasyti Moldovą nuo šliejimosi prie Vakarų“, – sakė Ph.Breedlove'as per Ginkluotųjų pajėgų komiteto posėdį apie prorusišką separatistinį regioną, esantį tarp Moldovos ir Ukrainos.

NATO pajėgų vadas taip pat nurodė, kad Rusijos ir jos palaikomų prorusiškų separatistų konfliktas su Kijevo vyriausybe gali tęstis.

„Nežinau, ar kas nors iš mūsų gali būti užtikrintas, kad (Rusijos prezidentas Vladimiras) Putinas pasiekė savo uždavinius Ukrainoje“, – sakė jis.

Moldova, esanti tarp Ukrainos ir NATO bei ES narės Rumunijos, turi 3,5 mln. gyventojų.

Pernai lapkritį rinkimuose į Moldovos parlamentą proeuropietiškos partijos nedidele persvara įveikė politines jėgas, pasisakančias už glaudesnius ryšius su Rusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne taip

ne taip portretas
nato maziau reikia kisti nosi i Rusijos reikalus,ne tokie nato debilai stiprus,kad listi visur.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių