Maskvos valdomai Baltarusijos Bažnyčiai siekia didesnės autonomijos

  • Teksto dydis:

Baltarusių vyskupai pasiūlė iniciatyvą siekti didesnės Baltarusijos Ortodoksų Bažnyčios autonomijos nuo Maskvos patriarchato.

Baltarusių vyskupijos paprašė visos Baltarusijos patriarchalinio egzarcho, Minsko ir Zaslavlio metropolito Pauliaus kreiptis į Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovą patriarchą Kirilą ir Šventąjį Sinodą dėl „autokefalinės Bažnyčios statuso suteikimo Baltarusijos Ortodoksų Bažnyčiai Maskvos patriarchato sistemoje pagal Latvijos, Moldovos ir Estijos modelį“, sakoma per susitikimą priimtoje vyskupijų rezoliucijoje.

Baltarusijos Ortodoksų Bažnyčia turi Rusijos Bažnyčios egzarchato statusą. Egzarchą ir aukščiausius baltarusių hierarchus renka Maskvos sinodas, kuris taip pat turi įgaliojimus steigti ir naikinti pavadžius egzarchatus.

Maskvos patriarchato valdomos Latvijos, Estijos, Moldovos, Ukrainos, Kinijos ir Japonijos Ortodoksų Bažnyčios turi didesnę autonomiją nei Baltarusijos Bažnyčia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas lietuvis

Jonas lietuvis portretas
Labai teisingai. Maskvos patriarchatą apibūdina patriarcho nežabotas prabangos siekis ir godumas. Pamaldumui ir artimo meilei nelieka vietos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių