A. Merkel: Europa negali atsitverti nuo migrantų

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį sakydama kalbą Europos Parlamente pareiškė, kad Europa negali atsiriboti nuo išorinio pasaulio, bandydama sulaikyti į ją plūstančių migrantų antplūdį.

Europos Sąjungos šalys nesutaria dėl to, kaip susitvarkyti su šiais metais Bendriją užplūdusiais migrantais, o Vengrija stato užtvarą prie Serbijos sienos, kad sulaikytų atvykėlius.

„Mes turime pripažinti, kad net jeigu bandysime visiškai užsidaryti – net ir žmonių kančių prie mūsų sienų kaina – tai niekam nepadės“, – sakė A.Merkel europarlamentarams.

Pasak jos, žmonės vis tiek ras būdų, kaip patekti į Europą.

„Izoliavimasis ir atsitvėrimas interneto amžiuje yra iliuzija. Taip nebus išspręsta nė viena problema, o tik iškils papildomų ir rimtų problemų“, – kalbėjo Vokietijos vadovė.

A.Merkel taip pat sakė, kad Europai reikia bendradarbiauti norint įveikti savo kaimynystėje krizę, dėl kurios į ją plūsta pabėgėliai.

Vokietijai siekiant, kad kitos ES šalys pasidalintų su ja pabėgėlių našta, A. Merkel kalbėjo: „Iškilus pabėgėlių krizei mes neturime pasiduoti pagundai sugrįžti prie nacionalinių veiksmų. Atvirkščiai, dabar mums reikia daugiau Europos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rupintojelis

rupintojelis portretas
cia musulmonu sventasis zygis i europa ir europos uzkariavimo pradzia o juodasis brolis tik pazadais seria europa o ji nulenkus galva sutinka

Cha

Cha portretas
Nuo išorės imigrantų Europa atsiriboti negali, užtat nuo "savų" dar ir kaip gali! Jei vadinamieji "rytų europiečiai" bandytų, taip sakant, "tikrojoje" Europoje elgtis taip kaip negrai arba arabai - būtų deportuoti viens du! Ir dar gerai, jei tik deportavimu atsipirktų...

masonas

masonas portretas
europa valdoma amerikos ir merkel leido ivaziuot tukstanciams perbegeliu i europa netrukdomai.jankiai nori susilpnint europos ekonomika ir tas jiems pasiseke.ne viena merkel uzpakali laizo jankiams...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių