A. Merkel pabrėžia gerų santykių su Rusija svarbą

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel savo susitikime su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu penktadienį pabrėžė santykių su Maskva svarbą. Ji teigė esanti patenkinta pokalbiais su V. Putinu Sočyje.

A. Merkel pasisakė už glaudžius kontaktus su Maskva. „Mūsų strateginis interesas yra palaikyti gerus santykius su Rusija“, - kalbėjo ji. Nepaisant kai kurių pozicijų skirtumų, esą yra „ir temų, kuriomis mūsų nuomonės visiškai sutampa“.

Dabartines krizes galima įveikti tik tada, jei intensyviai bus kalbama tarpusavyje, sakė kanclerė. Tai esą pirmiausiai liečia klausimus, dėl kurių nuomonės išsiskiria.

Per pokalbį su V. Putinu kanclerė dar kartą paragino V. Putiną įgyvendinti Minsko susitarimą dėl taikos Ukrainoje. Ji atkreipė dėmesį į tai, kad sutartos paliaubos ir toliau pažeidinėjamos.

Kalbėdama apie Siriją, A. Merkel sakė, kad padėtis dar labiau komplikavosi po to, kai JAV pasitraukė iš branduolinio susitarimo su Iranu. Ji patvirtino, kad geriau pasiekti susitarimą nei to nepadaryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Trampas pareiškė kad tik durniai su Rusija nebendradarbiauja, Merkel irgi SAVO šalies interesų žiūri, tik va mūsų ožkos vis mekena ir mekena... laukia kol numelžtos bus?

Anonimas

Anonimas portretas
Hancai jau žino ir iki šiol nepamiršta kas būną kai ruskius išjudini.... Matyt mūsų lojikai ant ruskių labai išsilge jų jog visai imanomais ir neimanomais būdais vėl juos nori prisišaukti....

minkšta putė

minkšta putė portretas
dabar ta Vokietija......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių