A. Merkel sutarties pasirašymą su Iranu laikys „geru ženklu“

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį pareiškė, jog derybininkų Šveicarijoje pasiektas susitarimas su Iranu dėl jo branduolinės programos apribojimo būtų gera žinia, tačiau leido suprasti, kad derybose persilaužimo nėra.

„Susitarimas būtų geras ženklas“, – sakė A.Merkel spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo Prancūzijos vadovas Francois Hollande'as (Fransua Holandas).

Pasak kanclerės, labai svarbu, kad bet koks susitarimas užtikrintų, jog Iranas ilgą laiką negalėtų gauti branduolinių ginklų.

„Mes tikimės, kad susitarimas bus, tačiau jis dar nepasiektas“, – sakė ji.

Jau beveik savaitę JAV, Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Kinijos derybininkai Šveicarijos Lozanos mieste bando rasti išeitį iš aklavietės.

A.Merkel taip pat paragino Graikiją laikytis savo įsipareigojimų, ir sakė, kad nors naujoji vyriausybė buvo kiek nukrypusi ir siekė pakeitimų, ji privalo vykdyti pagrindinius pasiektus susitarimus.

„Aš neseniai sakiau, kad svarbiausia – laikas, nes negalima prarasti laiko, todėl manau, kad mums reikia dirbti toliau“, – sakė ji spaudos konferencijoje Berlyne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių