A. Merkel telefonu V. Putinui: rinkimai Donbase turi vykti pagal Ukrainos įstatymus

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, telefonu kalbėdamasi su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, perspėjo jį, kad rinkimai Donecko ir Luhansko srityse turi vykti pagal Ukrainos įstatymus, ir paragino jį panaudoti savo įtaką, jog ginčas dėl dujų tiekimo būtų kuo greičiau išspręstas, kai žiema lipa ant kulnų.

A.Merkel pabrėžė, kad prorusiškų separatistų kontroliuojamose srityse Ukrainos rytuose rinkimai turi vykti laikantis šalies įstatymo.

Kalbėdama apie girgždančias ES tarpininkaujamas derybas, kuriomis būtų išspręstas Rusijos ir Ukrainos ginčas dėl dujų kainos, A.Merkel paragino V.Putiną „tvirtai paremti greito sprendimo paieškas, kol dar neatėjo žiema“, sakoma jos tarnybos pranešime.

Naujas derybininkų posėdis vyks kitą savaitę, baiminantis, kad Maskva gali nutraukti energijos išteklių tiekimą Europai, kuri trečdalį savo dujų poreikio patenkina iš Rusijos, ir pusė šio kiekio siunčiama tranzitu per Ukrainą.

Tuo tarpu maištininkų lyderiai boikotuoja pirmalaikius parlamento rinkimus Ukrainoje ir už savaitės rengia savo rinkimus Luhansko ir Donecko regione, turinčiame beveik tris milijonus gyventojų.

A.Merkel pabrėžė, kad rinkimai tame regione „turi vykti pagal Ukrainos įstatymą“ ir pakartojo, kad praėjusį mėnesį Baltarusijos sostinėje Minske tarp Kijevo ir promaskvietiškų separatistų Ukrainos rytuose pasirašyta sutartis turi būti „visiškai įvykdyta“.

Pasak Vokietijos kanclerės tarnybos pranešimo, netrukus turi susirinkti vadinamoji „kontaktinė grupė“, kurią sudaro Rusijos, Ukrainos, separatistų ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO), ir svarstyti ne tik „rinkimus, bet ir ekonominę padėtį regione“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BOB

BOB portretas
Putinas civilizacijos atlieka, kuriam civilizuotu valstybiu vadovai net rankos nepaduoda ir maitina atskiarai , virtuveje. Merkel , kaip visada pastato nepraustaburnin ivana i vieta

kodėl

kodėl portretas
kažkokia politinė prostitutė leidžia sau lemti milijonų likimus-didybės manija?, nebaudžiamumas? Pasijuto fiurere iš DDR?

to mizantropas

to mizantropas portretas
Tavo komentarą paskaičius ,atrodo ,kad sergi pasiutlige.ar kitokį pasiutimo virusą esi pasigavęs.Kultųros jokios.Susirūpink savimi.Gal tie procesai dar nėra negrįžtami.Tavo viruso pavadinimas -merkobabriuslis grybelis.Vakciną vadinasi putinolis.Skubėk.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių