A. Merkel vėl ieško išeities iš politinės aklavietės

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį pradeda derybas su antrąja iš didžiųjų partijų dėl aljanso atgaivinimo, – dar vienas mėginimas išvesti didžiausią Europoje ekonomiką iš paralyžiaus po rugsėjo rinkimų, pasibaigusių be ryškios nugalėtojų persvaros.

Per savaitę susitikimų tarp konservatyviojo A. Merkel aljanso ir socialdemokratų (SPD) atstovų bus nagrinėjama, ar pakankami yra bendri abiejų politinių jėgų pagrindai formalioms deryboms pradėti dėl naujosios vyriausybės suformavimo iki kovo ar balandžio.

Po pirmųjų diskusijų trečiadienį bendru pareiškimu abi partijos nurodė, kad „pasitikėjimas išaugo, esame optimistiškai nusiteikę pradėti derybas“.

Tačiau nemanoma, kad derybos bus be duobių – kad ir dėl klausimų, susijusių su daugiau kaip milijonu prieglobsčio prašytojų atvykusių į Vokietiją nuo 2015 metų.

Antros didžiausios Vokietijos partijos SPD lyderis Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) anksčiau yra sakęs, kad jo partija neplanuoja paprasčiausiai pasirašyti sutarties dėl dešiniųjų ir kairiųjų „didžiosios koalicijos“ pratęsimo. Vadinamoji „GroKo“ vadovavo šaliai nuo 2013-ųjų.

A. Merkel yra ne kartą sakiusi, kad nori suformuoti „stabilią vyriausybę“ – didžiąją koaliciją, tačiau M. Schulzas teigia, kad tas bendradarbiavimas gali būti „skirtingų formų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

si frau save pati ystume y aklaviete

si  frau   save  pati  ystume  y  aklaviete portretas
suvezus y europa milijonus islamistu teroristu ir kitokio brudo ... manau vokieciai ir visi europieciai jei to neatleis , ji jau praeitis.....

laikas

laikas portretas
sene seniai i pensija metas nejau gancai to nemato

...

... portretas
Greičiau DE iš ES išeis nei Merkel; kam ES ta Merkel?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių