Mero patarėjas: R. Kadyrovas lankėsi Mariupolyje, bet išsigando drono ir pabėgo

Pirmadienį Mariupolyje lankėsi Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas, ketindamas prastumti savo sūnų į laikinai okupuoto ​​miesto mero postą, tačiau pabėgo, išsigandęs drono.

Tai „Telegram“ kanale pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Kadyrovas šiandien buvo Mariupolyje. Su vizitu. Be „Tik-Tok“ tikslų ir savo metalo laužo kontrolės, jis atvyko prastumti savo sūnelio į Mariupolio mero postą. Tiksliau – į administracijos vadovo, kurį skiria Pušilinas, pareigas“, – parašė P. Andriuščenka.

Anot jo, pirmoje dienos pusėje Kadyrovas planavo surengti „pasitarimą“ miesto okupacinėje administracijoje. O paskui – kalbėti filharmonijoje, kur ketino pranešti, kad jo sūnus „čia turi būti svarbiausias“.

Tačiau po „pasitarimo“ Kadyrovą teko skubiai evakuoti, kai kažkas pakėlė į orą droną virš netoliese esančio stadiono, kuriame vyko futbolo rungtynės.

Rusijos agresija sukėlė Mariupolyje vieną didžiausių mūsų laikų humanitarinių katastrofų. Beveik 90 proc. miesto buvo sugriauta per apšaudymus.

Rusijos kariuomenė Mariupolį užėmė 2022 metų pavasarį po kelis mėnesius trukusių įnirtingų mūšių. Vėliau okupantai sunaikintą miestą pavertė savo karine baze.

Anksčiau buvo pranešta, kad okupantai rusai tiesia geležinkelio liniją, kuri turėtų sujungti laikinai užgrobtą Mariupolį ir Rusijos miestą Rostovą prie Dono. Tai leistų užpuolikams ateityje nenaudoti Krymo tilto ir gabenti techniką bei pajėgas į frontą jūra ir geležinkeliu.

Mieste buvo vykdomas priverstinis pasų išdavimas, gyventojai, neturintys Rusijos Federacijos piliečio paso, negali gauti pensijų ir socialinių išmokų, dirbti biudžetinėse įmonėse.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių