Mėsininkai atsidūrė VMI akiratyje: puolė deklaruoti pajamas

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), išanalizavusi savo bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teiktus duomenis, atrinko 206 gyventojus stebėsenai, o kontrolės veiksmams – 11 juridinių asmenų. Jų veikla – nuo mėsinių gyvulių auginimo iki galutinio produkto pardavimo vartotojui turgavietėse bei parduotuvėse.

Mokesčių administratoriaus akiratyje atsidūrę gyvulių augintojai, mėsą turguose pardavinėjantys gyventojai sukruto: per nepilnus du mėnesius po 4 stebėsenos veiksmų papildomai deklaruota 60 tūkst. eurų, kontrolės veiksmų metu – 62 tūkst. eurų mokėtinų mokesčių.

„Ši sritis yra viena iš keturių VMI šiųmečių prioritetinių veiklos sričių. Be mėsos ir jos gaminių gamybos bei prekybos, vykdoma viešojo maitinimo, statybos ir autoverslo sektorių stebėsena bei kontrolė. Ypatingas dėmesys šioms veikloms skiriamas dėl didžiausios pajamų neapskaitymo bei mokestinių pažeidimų rizikos, – sako Šiaulių AVMI Kontrolės departamento direktorė Danutė Kulikauskienė. – Darbas vyksta su palyginti nedidele mokesčių mokėtojų grupe, tačiau labai tikslingai ir kryptingai, išvien su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba, mūsų pagrindiniu partneriu.“

Dvejus metus truksiantis mėsos projektas pradėtas nuo pačių švelniausių priemonių – laiškų, pokalbių, orientuojantis pirmiausia į bendravimą ir bendradarbiavimą su mokesčių mokėtojais, apeliuojant į jų sąmoningumą, taikant prevencines priemones, o griežtosios – kontrolės – priemonės bus pasirenkamos tik būtinu atveju.

„Galima vertinti, ar visi tiekimai bei įsigijimai yra deklaruojami, o gautos pajamos apskaitomos. Pagal i.VAZ duomenis, aiškėja, ar visi asmenys, kuriems buvo gabenta mėsa ir jos produktai, apskaitė šią produkciją ir ar deklaravo pajamas, gautas ją pardavus“, – sako D. Kulikauskienė, patikslindama, kad įvertinus vien iš šio sektoriaus dalyvių per i.SAF ir i.VAZ posistemius gaunamus duomenis bei atlikus jų „kryžminį“ sutikrinimą, stebėsenai perduoti 5 mokesčių mokėtojai, o baigus 4 stebėsenos veiksmus papildomai deklaruota 60 tūkst. eurų mokėtinų mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WWW

WWW portretas
Projektas pradetas nuo paciu svelniausiu priemoniu... Idomu,kodel? Cia gi gaunasi seseline ekonomika, su kuria nebutai kovojama? Tai kokios dar svelniausios priemones! Mesa yra beveik pagrindas mityboje ir cia sukasi milijonai,reiskia mokesciu taip pat nemokama milijonais? Ir svelniausios priemones? O kitus skalpuoja kaip reikiant!

weks

weks portretas
Taip turi būti nuolat - kryžminiai patikrinimai, o ne po 30 metų šešėlio
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių