Migrantai šturmavo Ispanijos anklavo sieną

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip tūkstantis migrantų sekmadienį mėgino perlipti aukštą dvigubą tvorą tarp Maroko ir Ispanijos anklavo Seutos, o per šį smurto incidentą vienas pareigūnas neteko akies, pranešė vietos valdžia.

Apie 1 tūkst. 100 žmonių iš Užsachario Afrikos, norėjusių patekti į Europą, šturmavo pasienio tvorą po 4 val. vietos (5 val. Lietuvos) laiku, o jų puolimas buvo „itin smurtingas ir organizuotas“, sakoma Ispanijos centrinės valdžios atstovo Seutoje pranešime.

Vis dėlto per sieną prasiveržė tik du žmonės – jie buvo sunkiai sužeisti ir nuvežti į ligoninę Seutoje, nurodė biuras.

Per panašų incidentą gruodžio 9 d. į šį mažą anklavą įsiveržė daugiau kaip 400 migrantų.

Sekmadienį užpuolikai mėgino „jėga atverti kai kuriuos vartus išorinėje tvoroje, naudodami laužtuvus, vielos žirkles ir didelius akmenis, kuriais (taip pat) puolė Maroko pajėgas ir (Ispanijos) civilinės gvardijos (policijos) agentus“, – sakoma pranešime.

Per naujausią incidentą buvo sužeisti penki ispanų policininkai ir 50 Maroko pajėgų narių. Vienas iš jų neteko akies.

Maroko vidaus reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad dešimt šalies saugumo pareigūnų buvo sunkiai sužeisti.

Seuta ir Melilja – kitas Ispanijos anklavas Šiaurės Afrikoje – yra vienintelės su Afrikos šalimis tiesiogiai besiribojančios Europos Sąjungos teritorijos.

Trokšta geresnio gyvenimo

Į jas veržiasi afrikiečiai migrantai, trokštantys geresnio gyvenimo Europoje. Žmonės mėgina patekti į anklavus lipdami per pasienio tvoras, plaukdami palei pakrantę arba pasislėpę transporto priemonėse.

Pirmadienį vienas Prancūzijos pilietis buvo suimtas dėl mėginimo įvežti į keltą, turėjusį išplaukti iš Seutos, kemperį, kuriame buvo rasta dvylika pasislėpusių alžyriečių, nurodė policija.

Pasak vietos valdžios, iš 1 tūkst. 100 migrantų, sekmadienį šturmavusių sieną su Seuta, tik kiek daugiau nei šimtas sugebėjo užlipti ant išorinės tvoros ir praleido ant jos kelias valandas.

Vietos televizijos „Faro“ parodytame reportaže matomas vyras, nepatogiai sėdintis ant 6 m aukščio tvoros prie spygliuotos vielos ritinių, nukoręs galvą ant krūtinės.

Prašvitus jis lėtai nulipo žemyn į tarpą tarp abiejų tvorų ir atsigulė ant žemės. Vienas ispanų policininkas jam atnešė butelį vandens ir nuvedė prie išorinių vartų, per kuriuos gražino vyrą į Maroko teritoriją.

Be to, pakrančių apsaugos pareigūnai nurodė išgelbėję 52 žmones, plaukusius nedidele valtimi į pietus nuo Malagos uostamiesčio Ispanijos pietinėje pakrantėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Sustabdykime islamiškuosius teroristus prie mūsų sienų. Ką daryti su visais emigrantais, bandančiais prasiveržti į Europos Sąjungą? Vežti visus į Lietuvą? Nesvajokit. Problema tame, kad kuo daugiau tų emigrantų priimame, tuo daugiau likusių namie jų draugų ir pažįstamų sužino, koks čia mūsų gyvenimas geras, todėl irgi susiruošia į kelionę. Tuo daugiau šių žmonių patenka į kontrabandos žmonėmis tinklus ir tuo daugiau žūva kelionėse. Taigi, mūsų gerumas, priimant emigrantus, atveda prie tūkstančių jaunų, niekuo nekaltų, žmonių, net mažylių, mirties. Neveltui sakoma, kad mūsų gerais norais kelias į pragarą grįstas. Todėl reikia visus ES pasiekiančius emigrantus uždaryti į koncentracijos stovyklas, geriausia kur nors salose, kaip tai daro Australija. Kadangi Australija tai daro, tai emigrantus vežantys kontrabandininkai gauna mažai pelno iš norinčių prasibrauti į Australiją. Žmonių srautas sumažėja, todėl žūvančių mažai. Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos- ekonomika.

tik taip

tik taip portretas
bezdziones i narva atiduoti saviems negrams tegu daro tvarka o jei ne uz sienos pazeidima kulka i kakta

baisu ir skaityti

baisu ir skaityti portretas
Kuo tolyn tuo baisyn,jie jau ir per jėgą,naudodami smurtą veržiasi į ES.Visus iki vieno siųsti atgal,europiečiams jie svetimi savo kultūra,papročiais ir supratimu kas tas "geras gyvenimas".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių