Milane B. Obama susitiks su buvusiu Italijos premjeru

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pirmadienį Milane susitiks su buvusiu Italijos premjeru Matteo Renzi (Matėjumi Renciu), kuris neseniai buvo išrinktas naujuoju šios šalies valdančiosios Demokratų partijos vadovu.

Buvęs JAV vadovas į Milaną atvyksta pasakyti kalbos inovacijų, maisto saugumo ir klimato kaitos konferencijoje, o su M. Renzi susitiks privačiai, pirmadienį po pietų, paskelbė B. Obamos atstovas.

„Abu lyderiai buvo artimi partneriai ir eidami savo pareigas tapo geri draugai“, – pridūrė jis.

M. Renzi dažnai cituodavo B. Obamos šūkį „Taip, mes galime“, o neseniai pradėjo savintis sekmadienį Prancūzijos prezidentu išrinkto centristo Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) raginimą „En Marche!“ („Pirmyn!“).

B. Obama neseniai paskelbė vaizdo įrašą, kuriuo pademonstravo paramą E. Macronui. Buvęs JAV prezidentas sakė, kad šis 39-erių metų politikas – jauniausias visų laikų Prancūzijos lyderis – „pristato svarbaus vaidmens, kurį Prancūzija atlieka Europoje ir visame pasaulyje, viziją“.

B. Obama taip pat įgėlė išrinktojo prezidento varžovei – kraštutinių dešiniųjų lyderei Marine Le Pen (Marin Le Pen). Jis pareiškė, kad E.Macronas „apeliuoja į žmonių viltis, o ne baimes“.

Antradienį B. Obama pasakys pagrindinę kalbą 3-ojoje konferencijoje „Seeds & Chips – The Global Food Innovation Summit“.

Vėliau jis atsakinės į klausimus kartu su buvusiu Baltųjų rūmų virėju Samu Kassu (Semu Kasu), patarinėjusiu B. Obamai ir jo žmonai Michelle (Mišel) mitybos politikos klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių