Milijonai Indijos moterų suformavo „gyvąją grandinę“ už lyčių lygybę

  • Teksto dydis:

Milijonai moterų Indijos pietinėje Keralos valstijoje suformavo „gyvąją grandinę“ už lyčių lygybę, hinduistų dvasininkams ir konservatoriams protestuojant prieš 10–50 metų amžiaus moterų lankymąsi vienoje svarbiausių hinduizmo šventyklų.

Indijos komunistų partija (marksistai), kuri yra valdančioji Keralos valstijoje, sakė, kad antradienio proteste dalyvavo maždaug 5,5 mln. moterų.

Protestą sušaukė valstijos vyriausybė, demonstrantams neleidus moterims patekti į Sabarimalos šventyklą, nors Indijos Aukščiausiasis Teismas rugsėjo mėnesį panaikino draudimą, pagal kurį tokio amžiaus, kai patiriamos menstruacijos, moterys negalėjo garbinti šioje šventykloje.

Neformaliai draudimas galiojo daugybę metų, o 1972-aisiais tapo įstatymu.

Policija panaudojo ašarines dujas

Dviem moterims trečiadienį patekus į vieną svarbiausių hinduizmo šventyklų Pietų Indijoje, kilo susirėmimai, per kuriuos policija prieš protestuotojus panaudojo ašarines dujas, kurtinamąsias granatas ir vandens patranką, pranešė vietos žiniasklaida.

Pranešta apie įnirtingus dešimčių žmonių susirėmimus priešais Keralos valstijos parlamentą Tiruvanantapurame ir apie protestus su pavienėmis smurto apraiškomis keliuose kituose valstijos miestuose.

Dvi moterys į dievo Ajapano šventyklą Sabarimaloje Keraloje įžengė trečiadienį prieš aušrą. Tai pirmas toks kartas nuo rugsėjį priimto Indijos Aukščiausiojo Teismo sprendimo panaikinti seną draudimą šioje šventykloje lankytis moterims nuo 10 iki 50 metų amžiaus.

Įtempta priešprieša Tiruvanantapurame tęsiasi jau daugiau kaip keturios valandos ir nė viena stovykla neatrodo ketinanti nusileisti. Draudimo šalininkai ir priešininkai šūkauja savo šūkius.

Lazdomis ginkluoti policininkai taip pat vaikė protestuotojus, bandžiusius priversti uždaryti parduotuves tame rajone. Protestuotojams svaidant akmenis, keli policininkai buvo sužeisti.

Tai, kad minėtos dvi 42 metų moterys nepaisydamos tradicinio draudimo įžengė į Sabarimalos šventyklą, papiktino tradicionalistus, kurie pastaraisiais mėnesiais sutrukdydavo moterims patekti į kalvos viršūnėje stovinčios šventyklos teritoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Toks ten ir dievas,

Toks ten ir dievas, portretas
Jei myli tik vyrus. Gejus kazkoks. :)

Anonimas

Anonimas portretas
Duosi kvaišoms laisvę- ir jos jau nebežinos ką su ja daryti. Prasidės moterų išsigimimas, kaip ir Europoje,,, argi Vakarų Europoje dar liko moterų ?

kauniete-suvalkiete

kauniete-suvalkiete portretas
O !!! Grazuole -paslaptinga I N D IJA ---kokia tu tamsoje---viduramziu UZMIGUSI!!!! Te kyla moterys ----duodancios GYVYBE ir vyrams [deja!] taip pat ,,nieko near biauriau --kaip religiniu bendruomeniu primetami TABU [near religiniu shutviu ____nera karu ,nera priespriesu ZEME nuostabi o vis dar atsiranda tamsiu tabu….
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių