Minimalus atlyginimas Venesueloje padidintas 50 proc.

  • Teksto dydis:

Gyventojų didžiulio nepasitenkinimo sulaukęs Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) sekmadienį pranešė, kad minimalus atlyginimas šalyje, kurioje fiksuojama astronominė infliacija, didinamas 50 proc.

Jis pranešė, kad minimalus darbo užmokestis didinamas iki 40 bolivarų, arba 60 JAV dolerių, skaičiuojant didžiausiu oficialiu kursu, ar 12 JAV dolerių, skaičiuojant juodosios rinkos kursu.

„Naujųjų metų pradžios proga nusprendžiau padidinti minimalų atlyginimą“, – savo savaitinio kreipimosi į tautą metu pranešė N. Maduro.

Prie atlyginimo mokamas ir papildomas maždaug 93 dolerių priedas maistui, kuris nesikeičia.

Venesuela kovoja su didžiausia pasaulyje infliacija, kuri šiemet, kaip prognozuoja Tarptautinis valiutos fondas, pasieks 475 proc.

Bolivaro vertė gerokai smuko dėl Venesuelą krečiančios ekonominės krizės, kurią sukėlė smukusios naftos kainos. Recesija šalyje trunka jau trejus metus: šalyje trūksta maisto produktų, vaistų ir pagrindinių buities prekių.

Tačiau N. Maduro dėl krizės kaltina Jungtinių Valstijų remiamą „kapitalistų sąmokslą“. Tačiau jo oponentai sako, kad krizę sukėlė prasta 18 metų N. Maduro ir jo pirmtako Hugo Chavezo (Hugo Čaveso) vykdyta politika.

Neseniai atliktos gyventojų apklausos rezultatai parodė, kad N. Maduro prezidentavimui nepritaria beveik 80 proc. venesueliečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių