Ministras iš Estijos: Rusija reikšmingai išplėtė informacinį karą

  • Teksto dydis:

Rusija reikšmingai išplėtė savo informacinį karą, trečiadienį per Baltijos šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą su JAV Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininku Edwardu Royce'u (Edvardu Roisu) ir jo nariais sakė Estijos diplomatijos vadovas Svenas Mikseris.

Estijos ministro žodžius naujienų agentūrai BNS citavo Užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba. S. Mikseris pažymėjo, kad ir Europos Sąjunga, ir JAV turi būti pasirengusios užkirsti kelią iš Rusijos kylančioms grėsmėms.

„Baltijos valstybėms hibridinės grėsmės ir priešiška propaganda nėra naujas reiškinys, bet šiandien Rusija reikšmingai išplėtė savo informacinio karo frontą. Svarbu, kad visa visuomenė žinotų apie grėsmes ir būtų pasirengusi atpažinti melagingą informaciją“, – sakė S. Mikseris.

„Taip pat turime suvokti Rusijos veiklą, kurios tikslas – skaldyti mūsų visuomenes ir kurstyti nepasitikėjimą mūsų demokratinėmis institucijomis“, – sakė estų užsienio reikalų ministras, kuris paminėjo Rusijos kišimąsi į Europos šalių ir JAV rinkimus.

JAV Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto nariai padėkojo Baltijos valstybėms už indėlį į kovą su terorizmu.

S. Mikseris patvirtino Estijos įsipareigojimą šiai kovai. „Kovos su teroristinėmis grupuotėmis sėkmė įmanoma tik glaudaus tarptautinio bendradarbiavimo sąlygomis. Estija pasirengusi aktyviai dalyvauti koalicijos prieš IS (džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“) darbe“, – patikino jis.

Baltijos šalių užsienio reikalų ministrai taip pat susitiko su JAV Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininku Robertu Corkeriu (Robertu Korkeriu) ir jo pavaduotoju Robertu Menendezu (Robertu Menendesu), su kuriais aptarė sankcijų Rusijai pratęsimą ir klausimus, susijusius su hibridinėmis grėsmėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
kaip susirūpino informacijos propaganda iš Rusijos,taigi šitiek milijonų skiriama Rygos centrui,kad kuo daugiau meluotų,kokia Rusija bloga,kuo daugiau šiukšlių pilate,tuo mažesnis tikėjimas,abi pusės meluoja,informacijos yra visur internete,sulygini,ir aišku,antra kas daugiau išsilavinęs,mažiau paveiksi,gerai,kad mūsų švietimo sistema kol kas gera,neseniai čia lietuvių spaudoje buvo raudoma dėl Krymo totorių padėties,dėl mečečių,Bachčisarajaus ..Nereikia meluoti,antrą mečetę stato,pačią didžiausią Kryme,televizijos kanalas yra totorių kalba,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių