Namas virto bendru kapu

Turkijoje vakar sugriuvus mergaičių mokyklos bendrabučiui, mažiausiai 16 moksleivių žuvo, o daugiau nei dvi dešimtys buvo sužeista.

Nelaimė 4.15 val. vietos (ir Lietuvos) laiku įvyko Konijos provincijoje. Manoma, kad mokykloje sprogo dujos. Viena išgelbėtų mergaičių pasakojo, kad prieš sprogimą pajuto iš apačios sklindantį dujų kvapą. Sprogus gaisras nekilo. „Mes manome, kad sprogo buitinių dujų balionas rūsyje“, – sakė Konijos nepaprastųjų situacijų tarnybos vadovas Galipas Sefas. Jis teigė, kad trys mergaitės sunkiai sužeistos. Sprogimas buvo toks galingas, kad beveik suniokojo bendrabutį. Vietos televizijos teigimu, gelbėtojų laukia nemažas darbas.

Kai įvyko incidentas, dauguma moksleivių, per vasaros atostogas religinėje mokykloje studijuojančių Koraną, miegojo.
Atvykę į įvykio vietą gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė 27 mergaites. Jiems padėjo vietos gyventojai ir specialiai atsiųsti savigynos būriai. Televizijos reportaže buvo matyti vyrai, kirtikliais ir plaktukais valantys griuvėsius, taip pat sužeistos mergaitės su pižamomis, iš mikroautobuso nešamos į ligoninę netoliese esančiame miestelyje.
„Po griuvėsiais dar gali būti 10–15 mokinių“, – Anatolijos naujienų agentūrai sakė Konijos gubernatorius Osmanas Aydinas.
Iš viso triaukščiame bendrabutyje gyveno apie 50 mergaičių, nuo 8 iki 16 metų.

BBC, CNN, BNS inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių