NATO generolas: Rusija vykdo destabilizacijos kampaniją

  • Teksto dydis:

JAV valstybinės įstaigos nepakankamai bendradarbiauja, kovodamos su Rusijos keliama kibernetine grėsme, netgi Maskvai vykdant „destabilizacijos kampaniją“, ketvirtadienį perspėjo NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas.

JAV generolas Curtisas Scaparrotti (Kertisas Skaparotis) sakė įstatymų leidėjams, kad Rusija stengiasi sugriauti NATO, iš dalies pasitelkdama internetu platinamą apgaulingą informaciją.

„Rusija vykdo destabilizacijos kampaniją ir siekia pakeisti esamą tarptautinę tvarką, suskaldyti NATO ir sumenkinti JAV lyderystę visame pasaulyje“, – sakė C. Scaparrotti JAV Senato Ginkluotųjų pajėgų komitetui, vykdančiam kariuomenės civilinę priežiūrą.

„Akivaizdu, kad Rusija nori ir gali daryti įtaką, platinti dezinformaciją ir griauti pasitikėjimą NATO Europoje, savo periferijoje Artimuosiuose Rytuose ir kitur. (...) Nuolat modernėjanti Rusijos kariuomenė veikia nuo Šaltojo karo laikų nematytu pajėgumu jūroje, sausumoje ir ore – kalbant atvirai, visuose srityse.“

Senatorius demokratas Jackas Reedas (Džekas Ridas) paklausė C. Scaparrotti, ką jis mano apie JAV valstybinių įstaigų „vieningą atsaką“ į Rusijos keliamą kibernetinę grėsmę.

„Nemanau, kad musų institucijos efektyviai bendradarbiauja tarpusavyje, turint omeny, kokį energijos ir dėmesio lygį esame pajėgūs pasiekti“, – teigė generolas.

Pasak jo, Rusijos įtaka jaučiama visoje Europoje, tačiau labiausiai reikėtų susirūpinti dėl Balkanų pusiasalio.

„Rusija vykdo savo destruktyvią veiklą Balkanuose. Manau, kad šiam regionui neskyrėme pakankamo dėmesio“, – sakė C. Scaparrotti.

„Mano nuomone, turime dėti daugiau diplomatinių pastangų šiame regione. Taip pat turime tęsti savo saugumo reformą ir stiprinti mūsų ir tarptautinės bendruomenės pajėgumus Balkanuose“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Curtisas ScaparrottiRusijaNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anarchistas

Anarchistas portretas
Netikėjau kad Lietuvoje yra tiek rusofilų, xuilofilų, svinorusų komentatorių...

Agentas Montė

Agentas Montė portretas
Išviešinkite komentatorius prieš NATO ir ES. O visa kita MES patys sutvarkysim.

išvada

išvada portretas
Po tokių pareiškimų vis labiau darosi aišku, kokie durneliai dirba toje NATO , jau net nekalbant apie Europos kvailius. Jei tokį asilą skiria vyriausiuoju vadu. Niekada nebuvau nusiteikęs labai prorusiškai, tačiau po tokių save kompromituojančių pasisakymų nenoromis vis labiau pradedu palaikyti rusus ir Putiną.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių