NATO ir Italija: požiūris į Rusiją turi būti grindžiamas gynyba ir dialogu

  • Teksto dydis:

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, sekmadienį atvykęs dviejų dienų vizito į Italiją, su šalies užsienio reikalų ministru Enzo Moavero Milanesi (Encu Moaveru Milaneziu) aptarė pasirengimą liepos 11–12 dienomis vyksiančiam Aljanso viršūnių susitikimui.

„Taip pat buvo sutarta, jog Rusijos atžvilgiu yra svarbi dvišalė traktuotė, apjungianti gynybą ir dialogą“, – nurodė NATO spaudos tarnyba.

Jos pranešime rašoma, kad J. Stoltenbergas padėkojo Italijos diplomatijos vadovui už svarų jo šalies indėlį įgyvendinant NATO uždavinius, įskaitant tikslus Afganistane bei Kosove, sutelkus dėmesį į iššūkius iš pietų, turinčius didžiulę reikšmę visam Aljansui.

Susitikime taip pat aptartos aktyvesnės NATO pastangos didinti stabilumą ir kovoti su terorizmu pradedant naują mokomąją misiją Irake ir užsitikrinant didesnę Jordanijos bei Tuniso paramą.  

„Dar viena aptarta tema –  NATO ir Europos Sąjungos bendradarbiavimas, pasiekęs beprecedentį lygį. Generalinis sekretorius ir Italijos užsienio reikalų ministras taip pat aptarė pažangą paskirstant finansinę naštą Aljanse, kurią sudaro tiek piniginės lėšos, tiek gynybiniai pajėgumai bei indėlis į operacijas“, – rašoma NATO spaudos tarnybos pranešime.

Pirmadienį J. Stoltenbergas susitiks su Italijos vyriausybės vadovu Giuseppe Conte (Džuzepe Konte) ir gynybos ministre Elisabetta Trenta (Elizabeta Trenta).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių