NATO naująją būstinę pavadins J. McCaino garbei?

  • Teksto dydis:

NATO ketvirtadienį pranešė svarstysianti trijų buvusių Aljanso vadovų pateiktą pasiūlymą naująją organizacijos būstinę Briuselyje pavadinti velionio JAV senatoriaus ir karinių jūrų pajėgų veterano Johno McCaino (Džono Makeino) garbei.

Buvę NATO generaliniai sekretoriai Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fogas Rasmusenas), George'as Robertsonas (Džordžas Robertsonas) ir Javieras Solana (Chavjeras Solana) kreipėsi į Didžiosios Britanijos laikraštį „The Times“, kad paragintų Aljansą pavadinti šiemet Briuselyje atidarytą organizacijos būstinę J. McCaino garbei. Pasak jų, senatoriaus gyvenimas ir darbas simbolizavo „šį aljansą ir ilgalaikę Amerikos pasaulinės lyderystės naudą“.

JAV senatorius J. McCainas, Vietnamo karo veteranas ir dukart Respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidentus, nuo smegenų vėžio mirė rugpjūčio 25 dieną. Jam buvo 81 metai.

„(Generalinis) sekretorius Jensas Stoltenbergas pastebėjo pasiūlymą pavadinti NATO būstinę senatoriaus Johno McCaino garbei. Šis pasiūlymas bus atidžiai išnagrinėtas“, – pranešime sakė Aljanso atstovė Oana Lungescu (Oana Lungesku). Ji pridūrė, kad J. Stoltenbergas „itin gerbė“ J. McCainą.

Tam, kad naujosios NATO būstinės pastatas būtų pavadintas senatoriaus garbei, reikia visų 29 Aljanso narių pritarimo. Neaišku, ar Vašingtonas tokiam pasiūlymui pritartų, turint galvoje, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) neslėpdavo antipatijos J. McCainui, o šis savo ruožtu pažerdavo kritikos valstybės vadovui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Jai pavadins tuo viskas ir pasakyt kuo uzsiima NATO kaip ir tas anapilin isejes banditelis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių