NATO nerimauja dėl Rusijos „hibridinių atakų“

  • Teksto dydis:

NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Arndtas Freytagas von Loringhovenas (Arntas Freitagas fon Loringovenas), atsakingas už žvalgybą ir saugumą, apkaltino Rusiją skleidžiant propagandą internete, pirmadienį paskelbė Vokietijos transliuotojas „Deutsche Welle“.

„Rusija siekia susigrąžinti prarastą didžiosios valstybės statusą, ir stato ant hibridinių priemonių, nes propaganda ir kibernetinės atakos yra pigesnės už tankus ir raketas“, - pareigūną citavo „Deutsche Welle“.

Savo ruožtu Vokietijos kontržvalgybos vadovas Hansas-Georgas Maassenas (Hansas Georgas Masenas), pažymėjo, jog kai kurios šalys iki šiol pasitelkia „hibridinių operacijų ar vadinamųjų aktyvių priemonių metodus, kuriuos jos naudojo Šaltojo karo laikais“.

„Vis dar turime pėdsaką, paliktą Šaltojo karo po jo pabaigos. Grėsmės, kurias šiandien vadiname hibridinėmis, daugiausia buvo žinomos karo bei Šaltojo karo metu“, – H.-G. Maasseną cituoja „Deutsche Welle“.

Anot ankstesnių pranešimų, Didžiosios Britanijos saugumo tarnybos (MI5) vadovas Andrew Parkeris (Endrius Parkeris) pareiškė, kad šiuo metu Europos šalių visuomeninei santvarkai nuolat kelia grėsmę priešiškos valstybės, kurių pagrindinė yra Rusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
loja ant kitu o kur tiesa tai kazkur /anapus/ ir tik 1 Dievas tezino kol kantrybe baigsis bet bus pervelu....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių