NATO: pratybomis „Zapad“ Rusija nori įbauginti Baltijos šalis

  • Teksto dydis:

Rusija karinėmis pratybomis „Zapad 2017“ nori įbauginti Baltijos valstybes ir jų sąjungininkes, pademonstruodama savo jėgą bei galybę, ir tam tikra prasme jai tai jau pavyko pasiekti, pareiškė Rygoje įsikūrusio NATO Strateginės komunikacijos kompetencijos centro direktorius Janis Sartas.

Bendros Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos „Zapad 2017“ yra didžiausios Europoje. Be to, pagal skelbiamą pratybų scenarijų jos bus ne gynybinio, o puolamojo pobūdžio, sakė J. Sartas antradienį Latvijos televizijos LNT laidoje „900 sekundžių“.

„Žinoma, tai kelia įtarimų ir nuogąstavimų, bet nenorėčiau sutirštinti spalvų ir teigti, jog esama pavojaus, kad prieš Baltijos šalis gali būti imtasi karinių veiksmų; tai neįmanoma, nes tai būtų ataka prieš NATO, o ji neabejotinai yra gerokai stipresnė už Rusija“, – sakė J. Sartas.

Jo nuomone, šiomis pratybomis Maskva nori įbauginti Baltijos šalis ir jų sąjungininkes. Pasak J. Sarto, Rusija joms liepia „nedaryti to, kas mums nepatinka“, ir tam tikra prasme šį tikslą jai jau pavyko pasiekti.

Pratybos „Zapad“ Vakarų Rusijoje, Baltarusijoje ir Karaliaučiaus krašte vyks rugsėjo 14-20 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Taivanas bando keliuose autonominį (be vairuotojo) autobusą. Autobusą vairuoja dirbtinis intelektas. Taivanas po šių bandymų tikisi gaminti ir eksportuoti tokius autobusus, kuriems nereikia vairuotojų, po visą pasaulį. Vairuotojai yra viena iš pagrindinių profesijų tarp mūsų, likusių čia, Lietuvoje. Ką daro Lietuvos valdžia? Ką ji mums ruošia, žada, planuoja? Aš suprantu, susidorojome su Rusijos ir Baltarusijos karinėmis pratybomis Zapad. Greitai susidorosime su Astravu. Kaip? Ogi taip, kaip susidorojome su Zapad - visa energija nueina švilpukui ir garsiam riksmui*, o daugiau nėra nieko realaus. O vairuotojai? Ką vairuotojai, juk Lietuvoje - kiekvienas sau. Mes pabaidome bobas rusais. Bobos mus išrenka valdžion. Imam kyšius ir gerai gyvenam, juokiamės iš tų kvailų bobų ir tų kvailų vairuotojų. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Anonimas

Anonimas portretas
Pastatyti į vietą ...

kažkodėl

kažkodėl portretas
1939 tais nė vienas didvyris lietuviškas kariūnas net nepykštelėjo į rusų pusę,o smetona susigriebęs paskutinį turtą,movė į vakarus.O juk jis buvo lietuviškas generalisimas o paliko šalį su armija likimo valiai.Dabar kažkas panašaus,prezidentė išvažiuoja.mano nuomonė.Ir kam mes išvogti,pramonė sugriauta,praskendę skolose dar reikalingi rusams.Juk savų ubagų turi dar daug.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių