NATO vadovas: pratybose „Zapad“ neįžvelgiu „neišvengiamos grėsmės“

  • Teksto dydis:

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas trečiadienį pareiškė nematantis „neišvengiamos grėsmės“ dėl Rusijos ir Baltarusijos organizuojamų karinių pratybų „Zapad“.

Vis dėlto jis pasmerkė Maskvą dėl nepakankamo atvirumo, organizuojant šiuos mokymus.

Lankydamas NATO karius Šiaurės Estijoje įsikūrusioje Tapoje jis tvirtino, jog karių buvimas čia siunčią aiškią žinutę, „kad vieno sąjungininko užpuolimas iššauks viso Aljanso atsaką“.

„Mes atidžiai stebėsime („Zapad“) ir esame budrūs, tačiau ramūs, nes nematome jokios neišvengiamos grėsmės jokiai NATO sąjungininkei“, – kalbėjo NATO generalinis sekretorius.

Anot Vakarų pareigūnų, iš pasiruošimo „Zapad“ matyti, kad tai gali būti kur kas didesnės pratybos, nei teigia Maskva. J.Stoltenbergas pareiškė, kad Rusija neatitiko tarptautinių atvirumo stebėti mokymus standartų.

Stebėti pratybų buvo pakviesti trys NATO ekspertai, tačiau Aljanso vadovas teigia, kad „to nepakanka užtikrinti skaidrumą pagal ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) standartus“.

„Skaidrumas ir nuspėjamumas yra vis labiau svarbūs, kai įtampa yra didelė, kad būtų sumažintos nesusipratimų ir incidentų rizika“, – sakė Stoltenbergas.

Pratybos „Zapad“ vyks rugsėjo 14–20 dienomis. Baltarusija ir Maskva teigia, jog mokymuose dalyvaus beveik 13 tūkst. karių.

Tuo metu Lietuvos ir Estijos pareigūnai pareiškė, kad pratybos dirbtinai skaldomos į atskiras dalis, siekiant sumažinti mokymuose dalyvausiančių karių skaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Grazuolis! Iseinant is tos nuostatos, jog nera dumu be ugnies, tai Jensas pats asmeniskai, viesai turejo paskelbti, kad jis ne GEJUS! Pagal Norvegijos istatymus, tai reiskia jo paskutini apsisprendima, kur ir kam kaisioti savo desra. Tai nereiskia, kad jis to nedare anksciau, bet vel gi, istatymai- kas buvo, tas prazuvo. Kaip ne keista, po viso to surmulio, ir su zmona issiskyre. ir premjero posto neteko... Bet iskart po to, gavo leidima plevesuoti savo subadyta sikna NATO vadovo poste. Per keleta metu, jau spejo pasizymeti kaip saunus USA pataikunas, ir kaip ABSOLIUTUS lopas! Nieka bendra niekada neturejo su karinem organizacijom. Kaimas!

...

... portretas
Ir vėl antilansbergidiška retorika, kaip tas NATO drįsta!;D

taigi

taigi portretas
Draugė komunistė daka sakė , kad tai neabejotinas puolimas, juk jau pusmetis iš propagandos "rooosai pooola" minta LT medijos, o pati komunistka tuo metu maus pas šeimininką į Amerikę.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių