Naujasis Danijos karalius lankysis Lenkijoje

Pirmadienį paskelbta, kad sausio 31–vasario 2 dienomis Lenkijoje lankysis naujasis Danijos karalius Frederikas.

Karalių lydės Danijos užsienio reikalų ministras Larsas Lokke Rasmussenas, už energetiką, žemės ūkį ir žuvininkystę atsakingi ministrai, taip pat verslininkai iš įmonių, kurios specializuojasi energijos efektyvumo, klimatui palankaus ūkininkavimo ir biodujų gamybos srityse.

Vizito metu karalius susitiks su prezidentu Andrzejumi Duda ir kitais Lenkijos politikais. Jis taip pat ketina padėti vainiką prie Nežinomo kareivio kapo ir apžiūrėti NATO daugianacionalinį šiaurės rytų korpusą.

Danijos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, Lenkija yra devinta pagal dydį Danijos eksporto rinka. Šiuo metu Lenkijoje veikia 700 Danijos įmonių, kurios sukuria 100 tūkst. darbo vietų.

Be to, pasak ministerijos, Daniją ir Lenkiją sieja bendra „aktyvi pozicija dėl Ukrainos“, taip pat bendros investicijos į dujotiekį „Baltic Pipe“ – projektą, kuriuo siekiama skatinti nepriklausomybę nuo Rusijos dujų tiekimo.

Pagal tradiciją naujai karūnuotas Danijos valdovas pirmiausia išsiruošia aplankyti kaimynines Šiaurės šalis, tačiau šių kelionių datos dar nepaskelbtos.


Šiame straipsnyje: Danijos karaliusFrederikasvizitasLenkijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių