Naujosios Zelandijos premjerė atsinešė kūdikį į JT posėdžių salę

  • Teksto dydis:

Naujosios Zelandijos vyriausybės vadovė, sulaukusi didžiulio tarptautinio dėmesio, kai pagimdė eidama premjerės pareigas, pirmadienį vėl atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, atsinešusi į Jungtinių Tautų posėdžių salę savo trijų mėnesių dukrelę.

38 metų Jacinda Ardern (Džasinda Ardern) yra tik antra moteris pasaulyje, susilaukusi vaiko eidama vyriausybės vadovės pareigas. Pirmoji buvo Pakistano ekspremjerė Benazir Bhutto (Benazir Bhuto) – ji 1990 metais dirbdama šiame poste taip pat pagimdė dukrą.

Naujosios Zelandijos premjerė buvo nufotografuota bučiuojanti ir sūpuojanti savo dukrelę Neve (Niv) pagrindinėje JT posėdžių salėje per plenarinį susitikimą, dar vadinamą Nelsono Mandelos taikos viršūnių susitikimu. Greta premjerės sėdėjo jos gyvenimo draugas Clarke'as Gayfordas (Klarkas Geifordas).

J. Arden pasakė kalbą šiame susitikime.

C. Gayfordas, vedantis populiarią televizijos laidą apie žūklę ir ketinantis būti pagrindiniu mažylės globėju, į socialinį tinklą „Twitter“ įkėlė nuotrauką, kurioje matyti Neve išduota JT diplomatinė asmens tapatybės kortelė su mažylės nuotrauka ir užrašu „Pirmasis Naujosios Zelandijos kūdikis“.   

„Gaila, man nepavyko įamžinti nuostabos Japonijos delegacijos narių veiduose, kai jie vakar Jungtinėse Tautose užėjo į susitikimų kambarį mums keičiant sauskelnes. Puiki istorija jos 21-ajam gimtadieniui“, – parašė C. Gayfordas.     

J. Ardern ministre pirmininke tapo spalį, praėjus vos trims mėnesiams po to, kai artėjant rinkimams perėmė Leiboristų partijos vairą.  

Praėjusį mėnesį premjerė grįžo į darbą po šešias savaites trukusių motinystės atostogų.

J. Ardern jau anksčiau paskelbė, kad šeima vyks kartu su ja į Jungtines Tautas Niujorke, kur ji kreipsis į Generalinę Asamblėją. Anksčiau pirmadienį premjerė pasakė kalbą kasmetinės „Klimato savaitės“ pradžiai skirtame renginyje.    

Nėštumas, motinystė ir vadovavimas koalicinei vyriausybei pavertė J. Ardern įkvepiančiu pavyzdžiu feminizmo šalininkams, per pasaulį ritantis judėjimo „#MeToo“ bangai, kilusiai Jungtinėse Valstijose, kur Naujosios Zelandijos premjerė numačiusi ir virtinę pasirodymų televizijoje.  

„Galiu pasakyti, kad jaučiausi panašiai!“ – pajuokavo J. Ardern televizijos „NBC News“ populiarioje ryto laidoje „The Today Show“, paklausta, kas yra sunkiau – 17 valandų su kūdikiu skristi lėktuvu ar vadovauti šaliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių