A. Navalnas apskundė sprendimą blokuoti jo tinklaraštį

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas pateikė skundą dėl šalies ryšių priežiūros agentūros „Roskomnadzor“ blokuojamos medžiagos jo tinklaraštyje apie įtakingo Rusijos oligarcho Olego Deripaskos ryšius su premjero pavaduotoju Sergejumi Prichodka.

„Į Maskvos Tagankos teismą išsiųstas administracinis ieškinys, kuriame prašoma neteisėtais pripažinti „Rokomnadzor“ veiksmus – dviejų tinklalapių, susijusių su tyrimu, blokavimą“, – sakė A. Navalno Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkas Ivanas Ždanovas.

Pasak jo, „agentūra „Roskomnadzor“, pasinaudodama Ust Labinsko teismo sprendimu, viršijo savo įgaliojimus, įtraukdama tinklalapius į draudžiamos informacijos registrą“.

„Kadangi mūsų neprileido prie bylos, kurią nagrinėja Ust Labinsko teismas, paskutinė mūsų teises pažeidžianti instancija yra „Roskomnodzor“, – kalbėjo I. Ždanovas.

Praėjusią savaitę A. Navalnas savo tinklaraštyje paskelbė medžiagos, rodančios, jog S. Prichodka ilsėjosi O. Deripaskos jachtoje. Jis taip pat pridėjo nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuos socialiniame tinkle „Instagram“ buvo įkėlusi Nastia Rybka pasivadinusi jauna moteris. A. Navalnas priėjo išvados, kad O. Deripaska su vicepremjeru jachtoje aptarinėjo verslo ir tarptautinius klausimus.

Vėliau O. Deripaska kreipėsi į Ust Labinsko rajono teismą su ieškiniu Anstasijai Vašukevič (Nastiai Rybkai) ir jos sutuoktiniui Aleksandrui Kirilovui (Aleksui Lesli) už tai, kad socialiniuose tinkluose be jo sutikimo jie paskelbė medžiagą, susijusia su jo privačiu gyvenimu.

Teismo sprendimu agentūra „Roskomnadzor“ ėmėsi laikinų priemonių apriboti prieigą prie interneto išteklių, kuriuose skelbiama piliečių, minimų A. Navalno FBK tiriamajame filme, asmeninė informacija, įskaitant du puslapuis paties opozicijos lyderio svetainėje.

Skandalingi ryšiai

O. Deripaska figūruoja tyrime dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų JAV rinkimus, nes palaikė ryšius su buvusiu Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kampanijos vadovu Paulu Manafortu (Polu Manafortu).

Nastia Rybka pasivadinusi mergina parašė knygą apie savo „eskorto merginos“ karjerą, o praėjusiais metais rusų televizijai pasakojo, kad viena modelių agentūra buvo ją pasamdžiusi, kad leistų laiką to milijardieriaus jachtoje.

2016-aisiais instagrame ji pasidalijo keliais vaizdo įrašais, kuriuose matoma, kaip O. Deripaska savo jachtoje kalbasi su Rusijos vicepremjeru S. Prichodka. Viename trumpame įraše magnatas N. Rybkai pasakoja, kodėl Rusijos ir JAV santykiai yra labai prasti.

A. Navalnas, remdamasis viešais įrašais, padarė prielaidą, kad vicepremjeras O. Deripaskos jachtoje praleido kelias dienas, o iki jos esą buvo nuskraidintas milijardieriaus asmeniniu lėktuvu.

Kiek anksčiau FBK paviešino dokumentus, liudijančius, kad S. Prichodkai, ilgamečiam valstybės tarnautojui, neturinčiam didelių asmeninių pajamų, priklauso prabangi vila šalia Maskvos.

Rusijos centrinė rinkimų komisija praeitą mėnesį uždraudė A. Navalnui kandidatuoti į Rusijos prezidento postą per kovą vyksiančius rinkimus dėl teistumo korupcijos byloje, kurią opozicijos lyderis laiko politiškai motyvuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
aš nesuprantu,kam čia vis kišą šitą vaikų tvirkintoją,šūdo gabalą navalna

CIA

CIA portretas
Po 10-mt metu kur nors Londone rasys memuarus ,koks buvo jis kankinys.

Bersa

Bersa portretas
Toki stoga turedamas kur tau nesiskus. Na bet gi viena kart paklius paprastiem zmonems tamsiam kampe. Kaip tada ??
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių