A. Navalnui skirta dar 20 parų arešto

  • Teksto dydis:

Rusijos teismas pirmadienį skyrė dar 20 parų administracinio arešto opozicijos pagrindiniam lyderiui Aleksejui Navalnui už protesto akcijos organizavimą, nors anksčiau tą pačią dieną jis buvo paleistas po mėnesį trukusios kitos įkalinimo bausmės, pranešė jo atstovė.

„20 parų“, – sakoma A. Navalno atstovės Kiros Jarmyš „Twitter“ žinutėje, paskelbtoje vėlai pirmadienį, Maskvos teismui paskyrus bausmę.

Ši nutartis reiškia, kad 42 metų kovotojui su korupcija už dviejų opozicijos protestų organizavimą už grotų teks praleisti iš viso 50 dienų.

Jis buvo sulaikytas pirmadienio rytą, vos buvo paleistas iš areštinės, atlikęs 30 dienų laisvės atėmimo bausmę už opozicijos mitingo organizavimą šių metų sausį.

Nuvežtas į vieną policijos nuovadą, A. Navalnas laukė teismo posėdžio apie 8 valandas.

Naujausias nuosprendis susijęs su A. Navalno raginimu Rusijos gyventojams išeiti į gatves rugsėjo 9-ąją.

A. Navalno organizuoto protesto data sutapo su visoje šalyje vykusiais rinkimais, per kuriuos rusai, be kita ko, rinko Maskvos merą ir daugelio regionų gubernatorius.

Opozicijos lyderis buvo suimtas prie prasidedant rugsėjo 9-osios protestams, kai tūkstančiai žmonių išėjo į gatves ir daugiau kaip tūkstantis buvo sulaikyti, rodo vienos nepriklausomos organizacijos duomenys.

A. Navalno sąjungininkai baiminasi, kad jam skirti du administracinio arešto laikotarpiai iš eilės gali reikšti, kad valdžia ruošiasi pradėti baudžiamąjį tyrimą prieš prezidento Vladimiro Putino pagrindinį kritiką.

Tokiu atveju aktyvistui gali būti skirta ilga įkalinimo bausmė.

Prieš teismui paskelbiant nutartį žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ paragino Rusijos valdžią paleisti opozicijos politiką.

„Jis yra sąžinės kalinys, neįvykdęs jokio nusikaltimo“, – sakė „Amnesty“ padalinio Rusijoje direktorė Natalija Zviagina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Duotu 20 metu tai suprantu o dabar cia is Jo kankini daro

apsurdas

apsurdas portretas
cia visiems taip rupi sitas karys ir reksnys taigi galetu kiekviena diena mums parasyt apie jo savijauta ka valge ir ka siandien gere o tai taip idomu kad net zodziu nerandu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių