Nedarbas Graikijoje – žemiausias per 5 metus

  • Teksto dydis:

Nedarbas Graikijoje šių metų kovo mėnesį pasiekė žemiausią per penkerius metus lygį, o tai yra gera žinia nuo tarptautinių kreditorių pagalbos tebepriklausomai šaliai.

Oficialiais statistikos tarnybos („Elstat“) paskelbtais duomenimis, nedarbo lygis, vasarį siekęs 22,9 proc., kovą smuko iki 22,5 proc. ir buvo žemiausias nuo 2012 metų vasario mėnesio.

Aukščiausią – 27,9 proc. – lygį nedarbas Graikijoje pasiekė 2013 metų rugsėjį ir po to ėmė mažėti. Vis dėlto nedarbo lygis šalyje ir toliau gerokai viršija euro zonos vidurkį, kuris balandį sudarė 9,3 proc. ir buvo mažiausias nuo 2009 metų.

Graikijos bendrasis vidaus produktas (BVP), 2016 metų spalio–gruodžio mėnesiais smukęs 1,2 proc., šių metų sausio–kovo mėnesiais paūgėjo 0,4 proc. ir prieaugis buvo kiek mažesnis už euro zonos vidurkį, kuris pirmąjį šių metų ketvirtį sudarė 0,5 procento.

Graikija šiuo metu laukia eilinės 6 mlrd. eurų paskolų išmokos iš dabartinės pagalbos programos, kuri jai turėtų leisti grąžinti skolas, kurių terminas baigiasi šių metų liepą.

Birželio 16 dieną euro zonos finansų ministrai ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) atstovai surengs eilinį susitikimą, kuriame svarstys Graikijos skolų problemą.

Graikijos valdžia prognozuoja, kad 2017 metais šalies BVP padidės 1,8 procento. Europos Komisijos prognozės yra optimistiškesnės – Graikijoje tikimasi 2,1 proc. prieaugio.


Šiame straipsnyje: Graikijanedarbo lygisnedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių