„Nestle“ sparčiai mažina plastiko naudojimą

Vasarį „Nestle“ pradės atsisakyti plastikinių šiaudelių, o, siekiant sumažinti plastiko taršą, įmonė kuria biologiškai skaidžius vandens butelius, informuoja „Reuters“.

Šie žingsniai yra dalis kampanijos, pradėtos pernai, kuria siekiama iki 2025 m. visas plastikines maisto pakuotes pakeisti perdirbamomis arba daugkartinio naudojimo pakuotėmis. Kampanija pradėta kilus pasaulio bendruomenių nepasitenkinimui dėl atliekų, kurios sąvartynuose ar vandenynuose išlieka dešimtmečius ar net šimtus metų.

„Nestle“ pranešė nuo vasario pradėsianti naudoti alternatyvias medžiagas plastikui, kaip popierių, ir keisianti pakuotes, kurios leis atsisakyti plastikinių šiaudelių.

„Nestle“ vandens buteliuose padalinys „Nestle Waters“ iki 2025 m. padidins perdirbamų plastikinių butelių dalį visame pasaulyje iki 35 proc., o Jungtinėse Valstijose - iki 50 proc. Taip pat įmonė iki 2025 m. padidinti perdirbamų plastikinių kai kurių Europos prekės ženklų butelių dalį iki 50 proc.

Be kita ko, „Nestle“ kuria naujas, į popierių panašias, medžiagas ir biologiškai skaidžius polimerus, kurie taip pat bus perdirbami.

„Nestle“ vykdomasis direktorius Magdis Batato tikino, kad bendrovė šiuo metu vertina galimą plastiko atsisakymo poveikį produktų galiojimo laikui ir gamybos kaštams.

„Kai kurios iš alternatyvų plastikui yra netgi pigesnės, tuo tarpu kitos, turiu pripažinti, kainuos brangiau“, - žurnalistams sakė M. Batato.


Šiame straipsnyje: Nestleplastikasaplinkosauga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių