Netoli Belgijos rastas pirmojo pasaulinio karo povandeninis laivas

  • Teksto dydis:

Šiaurės jūroje narai rado puikiai išsilaikiusias vokiečių povandeninio laivo nuolaužas, laive galimai yra jo įgulos palaikai, antradienį sakė Belgijos tarnybos.

Laivo liekanas rastas 30 metrų gylyje netoli Ostendės uosto ištyręs naras sako, kad dėl to, kad povandeninis laivas puikiai išsilaikęs, galima daryti prielaidą, kad 23 įgulos narių palaikai, vis dar yra laivo viduje.

Tai vienuoliktas vokiečių povandeninis laivas iš pirmo pasaulinio karo rastas Belgijos vandenyse ir iki šiol geriausiai išsilaikęs radinys, AFP naujienų agentūrai sakė Thomas Termote'as (Tomas Termotas), naras ir jūrinės archeologijos ekspertas, vasarą radęs laivo liekanas.

„Mes manėme, kad visi didesni paskendę laivai jau rasti, tad šis radinys buvo didelė staigmena“, – sakė Th.Termote'as naujienų agentūrai AFP.

Tiksli radinio vieta nenurodoma, kad ja nesusidomėtų lobių ieškotojai.

Pasak Th.Termote'o, rastas gerai išsilaikęs 27 metrų ilgio torpedomis ginkluotas laivas UB-II, tik jo užpakalinis galas yra iš dalies atplėšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
tai kam antrą straipsnį ta pačia tema skelbti? Nu, čia bent foto U-boat'o II pasaulinio karo laikų įdėta (U-VII ar U-IX, deja modifikaciją sunku atskirti).
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių