Niujorko valstija žada 25 mln. dolerių dotaciją kovai su antisemitizmu

  • Teksto dydis:

Niujorko valstija, reaguodama į padažnėjusias antisemitizmo apraiškas ir nusikaltimus iš neapykantos, ketvirtadienį pažadėjo 25 mln. dolerių (23,6 mln. eurų) dotaciją saugumui stiprinti bei 5 tūkst. dolerių (4,7 tūkst. eurų) atlygį už informaciją, padėsiančią areštuoti ir nuteisti kaltininkus.

Gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) apie tai paskelbė susitikęs su dešimtimis krikščionių, žydų ir musulmonų lyderių iš visos valstijos.

Nusikaltimų iš neapykantos smarkiai padaugėjo 2016 metais, daugiausia – prieš musulmonus, žydus, juodaodžius, ispanakalbius, azijiečius ir LGBT bendruomenę, nurodo Niujorko miesto policija.

Teisių gynimo grupės taip pat pranešė apie nusikaltimų iš neapykantos pliūpsnį nuo lapkričio, kai prezidento rinkimus laimėjo Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

„Pastaruoju metu kilus antisemitizmo ir nusikaltimų iš neapykantos protrūkiui, kaip niekada svarbu mums daryti visa, ką galime, kad užtikrintume visų niujorkiečių saugumą ir vienodą traktavimą“, – sakė A.Cuomo.

„Bet kokie šališkumo ar diskriminacijos aktai bus sutikti su visa įstatymo jėga. Niujorkas yra ir visuomet buvo vieta, aukštinanti įvairovę ir religinę toleranciją“, – pridūrė jis.

25 mln. dolerių dotacijos programos tikslas yra didinti saugumą mokyklose ir dienos centruose, kuriems kyla itin didelis pavojus, finansuojant papildomas saugumo priemones ir apmokymo poreikius.

Valstija taip pat plečia lapkritį įsteigtos nemokamos specialiosios telefono linijos tarnybą, kad žmonės galėtų SMS žinutėmis pranešti apie šališkumą ir diskriminaciją.

Pareigūnai taip pat siūlo 5 tūkst. dolerių atlygį už bet kokią informaciją, kuri padėtų areštuoti ir nuteisti už nusikaltimus iš neapykantos, nurodė A.Cuomo biuras.

Šiaurės Amerikos žydų organizacijas vienijanti grupė „Jewish Community Center Association of North America“ nuo metų pradžios užregistravo 69 incidentus, kai buvo grasinama susprogdinti bombas dešimtyse centrų 27-iose JAV valstijose ir vienoje Kanados provincijoje.

Trečiadienį buvo pagrasinta susprogdinti bombą organizacijos „Anti-Defamation League“ nacionalinėje būstinėje Manhatane, o pirmadienį beveik tuzinas žydų bendruomenių centrų Jungtinėse Valstijose sulaukė grasinimų susprogdinti bombas ir turėjo evakuoti žmones.

Visi šie grasinimai pasirodė esantys melagingi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kam Niujorkui mėtyt pinigus kovai su minties laisve?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių