Nuotraukos dar labiau pakurstė aistras Prancūzijoje dėl draudimo dėvėti burkinius

  • Teksto dydis:

Internete išplitusios nuotraukos iš vieno Nicos paplūdimio, kuriose matyti, kaip policijos pareigūnai apsupa jame gulinčią musulmonišku apdaru apsirengusią moterį, pakurstė dar aršesnes diskusijas dėl burkinių uždraudimo keliuose Prancūzijos miestuose.

Keliose nuotraukose, kurias paskelbė britų žiniasklaida, įamžinta paplūdimyje gulinti tampres, tuniką ir galvos apdangalą dėvinti moteris ir ją apsupę keturi policijos pareigūnai.

Vienoje jų moteris nusivelka savo tuniką – neaišku, ar ji tai padaro savo noru, ar vykdydama pareigūnų nurodymą, o pareigūnai, iš pažiūros, jai išrašinėja baudą.

Nuotraukos, kurių kilmės šaltinis neaiškus, sukėlė audringą reakciją tinkle „Twitter“, daugeliui tinklo vartotojų nusprendus, kad pareigūnai privertė moterį nusirengti.

Po tunika moteris dėvėjo palaidinę be rankovių.

„Dienos klausimas: kelių ginkluotų policininkų reikia priversti moterį viešai nusirengti?“ – parašė Andrew Stroehleinas (Endriu Streleinas), žmogaus teisių apsauga besirūpinančios nevyriausybinės organizacijos „Human Rights Watch“ Europos žiniasklaidos skyriaus vadovas, tinkle „Twitter“.

Vienos iš žmogaus teisių gynėjų Sihame Assbague (Siam Asbag) komentare, kuriuo buvo pasidalinta 7 tūkst. kartų, sakoma, kad šis vaizdelis pavertė Prancūziją „pasaulio pajuokos objektu“.

„Man taip gėda“, – parašė prancūzų feministė Caroline De Haas (Karolin De Has).

Prancūzijos „Twitter“ tinkle išpopuliarėjo grotelinė žyma #WTFFrance (What the Fuck France).

Nica yra viena iš maždaug 15 Prancūzijos miestų, kuriuose uždrausta dėvėti burkinius – visą kūną dengiančius musulmonų drabužius – paplūdimiuose, nes jos, pasak pareigūnų, prieštarauja Prancūzijos pasaulietiškoms vertybėms ir kelia grėsmę viešajai tvarkai.

Sumaištį sukėlė gana miglotai suformuluotas draudimų tekstas, kuriame kalbama apie akivaizdų asmens religinių įsitikinimų demonstravimą savo paplūdimio apranga.

Daugeliui paplūdimių lankytojų liko neaišku, ar įstatyme kalbama apie nuo galvos iki kojų pirštų kūną dengiančius maudymosi drabužius, kuriais kartais nuo saulės saugosi ne tik musulmonės, ar apie visą kūną ir galvą slepiančius rūbus, apskritai.

Viena dviejų vaikų motina antradienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad Kanų paplūdimyje gavo baudą už tai, kad dėvėjo tampres, tuniką ir galvos apdangalą.

„Su šeima sėdėjau paplūdimyje. Dėvėjau įprastą galvos apdangalą. Neketinau maudytis“, – sakė 34 metų moteris, prisistačiusi Siam vardu.

Prancūzijos aukščiausias administracinis teismas, Valstybės Taryba, ketvirtadienį nagrinės „Žmogaus teisių lygos“ (LDH) prašymą panaikinti šį draudimą, kuris galioja maždaug 15 šalies miestų paplūdimiuose.

Žemesnės instancijos teismai anksčiau paliko galioji Prancūzijos miestų merų įvestus draudimus, o Nicos tribunolas nusprendė, kad burkiniai „gali būti laikomi paniekos (išraiška) arba provokacija, kurios didina įtampą“ visuomenėje.

Ministro perspėjimas

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas) trečiadienį perspėjo nestigmatizuoti musulmonų, kilus triukšmui dėl burkinių uždraudimo, kurį dar labiau padidino pasirodžiusios policininkų, paplūdimyje apsupusių moterį su skara, nuotraukos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gerai daro kad draudzia! Tai liecia ir mus,jei burka yra nešiojama mūsų šalyje. Burku leidimas butu akivaizdus islamizacijos ženklas! Nes musulmonai nori Vokietija, Italija, Prancuzija ir tas salis kuriose gyvena, Paversti islamiskomis valstybemis!!! Siulau paskaitysti Korana. Suzinoti, kaip stipriai Korane smerkiami krikščionys! BURKINIAI - audinio narvai, kurie žemina moteris! Nes tai nėra "tik" kostiumeliai, nėra nauja mados linija, Bet jie yra "moterų vergoves išraiška"!!! ir Nesuderinami su Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, taip pat ir Lietuvos Vertybemis!!! Musulmonai gyvenantys Europoje privalo gerbti musu religija! Musu istorija! Musu paprocius!

...

... portretas
Kai ir Saudo Arabijoje (ir kitur) mūsų turistės galės laisvai vaikščioti su šortukais, pusnuogės maudytis viešuose paplūdimiuose, tuomet ir mes GAL ir parodysim analogišką toleranciją tokiems 'skafandrams'.

loreta

loreta portretas
reiketu ir pas mumis priimti toki istatyma ir kuo greiciau
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių