Nužudytam B. Nemcovui – Ukrainos Laisvės ordinas

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošanka apdovanojo po mirties Laisvės ordinu Rusijos politiką ir valstybės veikėją Borisą Nemcovą, kuris praėjusį penktadienį buvo nužudytas Maskvos centre, antradienį paskelbė prezidentūros spaudos tarnyba.

„Mums, ukrainiečiams, Borisas visuomet liks Rusijos patriotu ir Ukrainos draugu. Savo gyvenimu jis įrodė, kad tai įmanoma suvienyti – tereikia panorėti“, – sakė P.Porošenka.
Pasak prezidento, B.Nemcovas kovojo tiek už Rusijos, tiek už Ukrainos laisvę, nes suprato, kad be laisvos Ukrainos negali būti laisvos Rusijos.

„Už mūsų ir jūsų laisvę“ – šis istorinis šūkis tapo Boriso Nemcovo gyvenimo devizu. Dėl to nutariau apdovanoti jį Laisvės ordinu. Tebūna šviesus jo atminimas“, – sakė P.Porošenka.

Laisvės ordinas skiriamas asmenims, ypatingai nusipelniusiems stiprinant Ukrainos suverenumą ir nepriklausomybę, vienijant šalies visuomenę, plėtojant demokratiją, socialines ir ekonomikos reformas, ginant žmogaus ir pilietines teises bei laisves.

Šis ordinas yra vienas iš aukščiausių Ukrainos valstybės apdovanojimų, taip pat aukščiausias, koks gali būti skirtas užsieniečiams arba pilietybės neturintiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir vel

Ir vel portretas
islindo ukraina,ant subines porosenkai reikia pakabinti ta ordena
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių